Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for filming og sex med mindreårig

Frp-politiker Trond Birkedal er tiltalt for å ha filmet unge gutter i skjul og for seksuell omgang med en mindreårig gutt.

Trond Birkedal skal ha blitt orientert om tiltalen onsdag.

- Det er tatt ut tiltale mot Trond Birkedal, blant annet om seksuelt krenkende adferd, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt til VG Nett.

Nekter for sexovergrep

Ifølge avisa er den tidligere FpU-lederen også tiltalt for seksuell omgang med en gutt som da var 15 år. Birkedal har innrømmet filming av gutter i dusjen i sin bolig, men har nektet for seksuelt overgrep.

- Jeg ser fram til å få disse påstandene belyst i en rettssak. Den oppmerksomhet saken nå har fått, gjør at det er riktig at dette blir endelig avklart i retten, sier Birkedal om tiltalen.

31-åringen ble pågrepet 21. mars i år. Frps tidligere ordførerkandidat i Stavanger ble pågrepet, siktet for å ha filmet en naken mann i dusjen hjemme i sitt eget hus.

Han har senere trukket seg fra alle verv i Fremskrittspartiet.

Har stått fram som homofil

Birkedal sto i oktober fram i Stavanger-magasinet Plot. I reportasjen snakker Birkedal for første gang offentlig ut om sin homofile legning. Han sier han var 13 år da han forsto at han var homofil, men at han ikke har turt å stå fram før nå.

Allerede i april sa Birkedal i et eksklusivt intervju med Rogalands Avis følgende:

- Jeg er ferdig med politikken. Jeg håper å legge denne saken bak meg så fort som mulig, men er forberedt på at det vil ta tid. Jeg skulle ønske saken var ferdig i morgen. Jeg vil ta en eventuell straff, og komme meg videre med et nytt liv, sa Birkedal til Rogalands Avis.

Birkedal-saken

  • Ordførerkandidat for Frp i Stavanger, Trond Birkedal (31) fra Kvernevik, ble søndag 20. mars pågrepet og siktet for utuktig atferd.
  • Han trakk seg umiddelbart fra alle verv i Fremskrittspartiet, inkludert som ordførerkandidat, gruppeleder i Stavanger Frp og medlem av bystyret i byen, i fylkestinget i Rogaland, Frps sentralstyre og landsstyre.
  • Han er tiltalt for seksuell omgang med en 15 år gammel gutt i Oslo i 2008 og for å ha filmet flere gutter mens de dusjet hjemme hos ham.
  • Han er også mistenkt for ytterligere overgrep mot mindreårige.
  • Saken rystet Frp da det ble kjent at personer i Frp-ledelsen, inkludert partiformann Siv Jensen og generalsekretær Geir Mo, siden 2009 hadde visst at Birkedal hadde hatt seksuell omgang med et 15-årig medlem av ungdomspartiet.
  • Frps landsstyre vedtok i høst nye og strengere retningslinjer for saker som gjelder seksuell trakassering og overgrep.

(©NTB)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger