RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for hærverk etter dataangrep

Lillestrøm (NTB): Tre gutter i alderen 16 til 20 år er tiltalt for hærverk etter datatangrep mot blant annet DNB og Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Politiet vet ikke hvorfor de tre valgte å angripe banken og politiet, samt en rekke nettaviser og andre nettsteder, skriver Dagbladet.

- Det er egentlig uforståelig, men forklares blant annet med at de synes flere av nettsidene var litt dumme eller at en blogger hadde skrevet noe dumt, sier politiadvokat Eirik Moestue. Han skal lede saken mot gruppen, som kaller seg DotNetFuckers, i Nedre Romerike tingrett.

- Dette er tre unge gutter som ikke har forstått konsekvensene av det de har gjort, legger han til,

DotNetFuckers ble avslørt av hackersamfunnet Anonymous, som la ut navnene på de tre og kalte dem en guttegjeng med svært lite datakompetanse.

- Min klient erkjenner straffskyld og angrer veldig. Han kan ikke helt forstå hvorfor han gjorde det, sier 20-åringens forsvarer. Forsvareren til 16-åringen sier hans klient angrer voldsomt og ikke forsto følgene av det han gjorde. Forsvareren til sistemann, en 19-åring, ønsker ikke å kommentere saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere