RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for knivdrap på asylmottak i Bergen

Bergen (NTB): En 28 år gammel afghansk mann er tiltalt for drap på en 45 år gammel somalier 22. mai i fjor. Drapet skjedde på et asylmottak i Bergen der de to bodde.

28-åringen er tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter, skriver Bergens Tidende. Politiets etterforskning har ikke avdekket noe klart motiv. Den tiltalte afghaneren ble pågrepet på asylmottaket på Paradis i Bergen der drapet skjedde.

Tiltaltes forsvarer, advokat Gisle Didriksen, har tidligere opplyst at 28-åringen ble truet med kniv og angrepet fordi han hadde konvertert til kristendommen.

Familien til 45-åringen har imidlertid sagt at det virket som et planlagt drap. Den afghanske 28-åringen fikk avslag på asylsøknaden og norske utlendingsmyndigheter festet ikke lit til at han hadde konvertert.

Ifølge statsadvokat Benedicte Hordnes er det ingen holdepunkter for at 28-åringen handlet i nødverge. Hun avviser også at det skal ha vært en religiøs konflikt som var bakgrunnen for drapet.

Den drepte 45-åringen etterlot seg fem barn. Resten av familien hans hadde bodd i Norge i flere år, mens han selv kom til landet ett år før han ble drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere