RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for milliarder i skattejuks

Foto: Fotograf: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Silvio Berlusconi skal ha unndratt 4,1 milliarder fra beskatning.

Domstolen i Milan behandler nå en omfattende skattesvindel-sak der ledelsen i Berlusconis Mediaset-group er tiltalt.

Statsministeren selv møter ikke i rettssalen mandag, og han nekter straffskyld for alle anklagene, skriver det italienske nyhetsstedet IGN.

I følge Berlusconi ønsket han selv å møte i retten, men sier at det var hans advokater som frarådet ham mot å komme, sier Berlusconi i en pressemelding

Han mener at anklagene mot ham er politiske angrep fra venstresiden i italiensk politikk, og at domstolen i Milano nå forsøker å velte regjeringen gjennom en rettsprosess.

Flere av anklagene mot Berlusconi er gamle, men tidligere har statsministeren forsvart seg mot anklagene ved å lage lover som gjør ham imun mot påtale. Disse lovene har italiens høyesterett avvist, og i fjor bestemte høyesterett at statsministeren kan strafferforfølges.

Skummet fløten
Ledelsen i mediekonsernet, inkludert Berlusconi, er tiltalt for å ha blåst opp prisen for to amerikanske filmer som ble vist på italiensk TV. Disse to filmene ble kjøpt gjennom et utenlandsk selskap. Pengene som ble til overs gikk inn i hemmelige fond kontrollert av Berlusconi og de andre lederne.

Gjennom disse fondene skal de ha unndratt 500 millioner euro fra beskatning. Det tilsvarer 4,1 milliarder norske kroner.

Flere saker
I mars begynner to andre rettssaker mot Berlusconi. Disse dreier seg om skatteunndragelse, bestikkelser og underslag.

I april behandler italiensk domstol den mest omtalte tiltalen mot Berlusconi. Statsministeren skal ha betalt en mindreårig jente for sex, og brukt sin makt til å få henne løslatt fra varetekt i forbindelse med småkriminalitet hun ble tatt for.

Både jenta og Berlusconi nekter for at noe ulovlig har skjedd. Påtalemyndigheten har derimot beordret at saken skal behandles raskt fordi bevisene i denne saken skal være overveldende. Bevisene er blant annet telefonavlytting og dokumenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere