*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt for uaktsomt drap på Bjørkelangen-jenter

DØDE: Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl (13) Sandsmarkvar ble påkjørt av en bil mens de kjørte ponni og vogn langs riksvei 229. Foto: Romerikes Blad

En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter at han kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar, melder NRK.

03.10.14 14:56

De to jentene Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) var på tur på riksvei 229 i Aurskog-Høland med hest og sulky da de ble påkjørt bakfra om ettermiddagen lørdag 11. januar. Jentene ble brakt til sykehus, men døde av skadene. 11-åringen døde allerede natten etter, mens 13-åringen døde formiddagen etter.

Ulykken skjedde rundt fire kilometer fra Bjørkelangen. Nå er mannen i slutten av 40-årene som kjørte på de to jentene, tiltalt for uaktsomt drap.

Husker ikke

Mannen var først siktet for brudd på veitrafikkloven, men etter rekonstruksjon, avhør og åstedsundersøkelser ble siktelsen i juli endret til uaktsomt drap.

Tidligere har politiet utelukket mobilbruk, tekniske feil og promillekjøring som årsaker til ulykken.

Den tiltaltes forsvarer sier mannen var i en sjokktilstand etter ulykken, og at han ikke erkjenner straffskyld.

– Han husker ikke hendelsesforløpet. Det eneste han husker, er et smell, men ikke hvordan ulykken oppsto, sier advokat Gunhild Lærum til NRK.

Veldig lei seg

Ifølge tiltalen fra Romerike politidistrikt mener politiet at mannen var uoppmerksom og/eller ikke avpasset farten etter forholdene på stedet da han nærmet seg hesten og sulkyen med de to jentene, skriver VG.

– Han er veldig lei seg. Realitetene kommer hele tiden inn på ham og han holder på med saken hver dag, sier sjåførens forsvarer Gunhild Lærum til avisen.

At tiltalen endte på uaktsomt drap kommer ikke som noen overraskelse på forsvareren ettersom den er i tråd med innstillingen fra Romerike politidistrikt til statsadvokaten.

Tragedie for alle

For jentenes foreldrene er det en stor belastning at sjåføren nekter straffskyld, sier foreldrenes bistandsadvokat Christian Lundin.

– Dette er en tragedie for alle involverte. Men det er klart det blir en belastning for familien å møte sjåføren i retten, sier Lundin til kanalen.

Lærum opplyser at det er vanlig med hukommelsestap etter alvorlige traumer og at den tiltalte går til behandling for posttraumatisk stressyndrom. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag