RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt innrømmer det meste i alvorlig overgrepssak

Mosjøen (NTB): Mandag startet saken mot en mann i 60-årene fra Vefsn i Nordland som er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år. Mannen er også tiltalt for besittelse og distribusjon av overgrepsbilder.

- Det mest alvorlige punktet i tiltalen som gjelder seksuell omgang, har en strafferamme på inntil 10 års fengsel, sier statsadvokat Børge Enoksen til NRK.

Saken går for Alstahaug tingrett.

Mannen ble pågrepet i november 2011 for overgrep mot et barn under 14 år. Funn på mannens mobiltelefon førte til en rekke pågripelser for besittelse og distribusjon av overgrepsbilder av barn helt ned i 4-5-årsalderen. I alt 15 personer ble pågrepet og siktet for oppbevaring og distribusjon av overgrepsmaterialet.

De aller fleste pågrepne har erkjent besittelse eller distribusjon av ulovlig materiale. Disse vil få en straffereaksjon, opplyser politiet.

- Det er selvfølgelig skjerpende at påtalemyndigheten mener at tiltaltes motivasjon med overgrepene på denne jenta delvis har vært å filme det og videreformidle til andre personer, sier Enoksen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere