*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt mor: Mye turbulens, men ikke overgrep

Hamar (NTB): Gjennom hele oppveksten var livet til eldstesønnen preget av sterk turbulens i familien og få eller ingen grenser, bekreftet den overgrepstiltalte moren i Eidsivating lagmannsrett mandag.

Moren begynte mandag sin forklaring for Eidsivating lagmannsrett, etter at hele den første rettsuken gikk med til avspilling av lyd- og videoopptak av avhørene med barna. De tre brødrene, som nå er 17, 8 og 7 år gamle, har gjennom en rekke avhør fortalt at de skal ha blitt utsatt for svært grove seksuelle overgrep og at de hyppig ble utsatt for vold.

Da saken ble behandlet i Øvre Romerike tingrett ble moren (40) og faren (30) dømt til 17 års fengsel for overgrep. Ankesaken pågår nå i lagmannsretten.

Moren nekter kategorisk for å ha gjort det som beskrives i tiltalen, men bekreftet at det var mye skriking, krangling, turbulens og få eller ingen grenser, spesielt når det gjelder eldstegutten. 17-åringen er kvinnens sønn fra et tidligere forhold. Småbrødrene fikk hun sammen med sin nåværende ektemann (30), som også er tiltalt i saken.

- Livet var veldig vanskelig for meg, gjentok hun flere ganger da hun fortalte om manglende evne til å oppdra eldstegutten, depresjoner og mentale problemer og eldsteguttens angivelige sjalusi mot morens nye kjæreste.

- Han så stefaren som en trussel, og var veldig avhengig av meg. Han følte at stefaren tok hans plass, sa moren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.