Tiltalt syklist erkjenner ikke straffskyld for uaktsomt drap

Oslo (NTB): En 35 år gammel syklist som er tiltalt for uaktsomt drap på en kvinnelig syklist ved Ullevål sykehus i oktober i fjor, erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet tirsdag.

17.09.13 12:41

Mannen syklet på kvinnen som syklet i motgående retning på fortauet, hun mistet balansen og veltet ut i den tett trafikkerte Kirkeveien. Der ble hun påkjørt av 20-bussen og døde etter kort tid av skadene.

Ifølge NRK var 35-åringen på vei hjem fra nattevakt som sykepleier 18. oktober i fjor da ulykken skjedde.

Det er satt av to dager til rettssaken som starter tirsdag. Den mest alvorlige tiltaleposten er straffelovens paragraf 239, som gjelder uaktsomt drap. Politiet mener at syklisten, som blant annet har deltatt i sykkelrittet Birken flere ganger, har hatt for høy fart og oppført seg så uaktsomt at de har innstilt på uaktsomt drap.

Mannen er også tiltalt for å ha brutt to paragrafer i veitrafikkloven. Den ene regulerer sykling på fortau, som er tillatt når det ikke medfører fare eller er til hinder for gående.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld dor uaktsomt drap og er ubeskrivelig lei seg for det som hendte og er sterkt preget av det, sier 35-åringens forsvarer Thomas Randby til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.