*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt Yara-topp beholder millionlønn

Oslo (NTB-Alexander Vestrum og Fredrik Ljone Holst): Fire tidligere Yara-direktører er tiltalt for grov korrupsjon i Libya og India. Selskapet har permittert den ene som fortsatt er ansatt, men gir ham full lønn.

17.01.14 17:40

De fire er tiltalt for å ha betalt bestikkelser til sønnen til Libyas oljeminister. Tre av dem er også tiltalt for å ha betalt bestikkelser til en høytstående tjenestemann i India. Ifølge Økokrim er det betalt ut over 8 millioner dollar i bestikkelser. Det tilsvarer like i underkant av 50 millioner kroner, omregnet etter dagens kurs.

Alle fire tiltalte satt i toppledelsen i Yara da forholdene de er tiltalt for, fant sted. De fire er tidligere konsernsjef Thorleif Enger, tidligere driftsdirektør og visekonsernsjef Daniel Clauw, tidligere juridisk direktør Kendrick Wallace og tidligere konserndirektør for oppstrømssegmentet, Tor Holba.

Clauws forsvarer, advokat Halvard Helle, sier at hans klient har god samvittighet.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. Han er beredt til å forsvare seg mot anklagene. Han har ingen kunnskap om, og har heller ikke vært involvert i, irregulær eller ulovlig forretningsførsel i India eller Libya, sier Helle til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.