RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Her er politimannen og Linn Madelen Bråthen på vei mot Breiviksbrua.
Her er politimannen og Linn Madelen Bråthen på vei mot Breiviksbrua.

Tiltalte: - Linn sa hun bare ville «bli borte»

Sist oppdatert:
Linn Madelen Bråthen var deprimert og snakket om å forsvinne og at hun «bare ønsket å bli borte» kort tid før hun falt fra Breviksbroa, ifølge mannen som forlot henne der oppe.

I retten mandag hevdet den 42 år gamle tidligere politimannen at han ikke var i nærheten av å innse faren for at Linn Madelen Bråthen kunne finne på å hoppe eller falle fra det høye brospennet. Da saken mot ham startet i Nedre Telemark tingrett mandag, forklarte han seg i detalj om hendelsesforløpet natt til 3. august i fjor.

De to dro ut på en nattlig spasertur etter et fuktig lag hjemme hos Bråthen og hennes samboer, da den 33 år gamle kvinnen fortalte at hun bare ville bort.

Siden de ble kjent for 15 år siden, har det vært mange slike samtaler, framholdt 42-åringen i retten.

- Hun var lei seg da vi gikk ut, og sa at hun følte hun ikke var bra nok, at hun ville forsvinne og at hun ville bort. Det var slik hun ventilerte. Etter fem minutter opplevde jeg henne som glad, sa 42-åringen, som ikke la større vekt på innholdet i starten av samtalen.

Tatt i løgn
Da han ble avhørt av politiet som vitne i saken, hevdet han at de to hadde skilt lag ved Stathelle, før veien opp til Breviksbroa og at han derfor ikke hadde noen anelse om hva som hadde tilstøtt venninnen. Men han endret forklaringen sin da etterforskerne konfronterte ham med en overvåkingsvideo som viste de to gående sammen mot broen. De går dit sammen, og flere minutter senere kommer han gående ned alene.

Linn Madelen Bråthen.

- Den første løgnhistorien ble min forklaring, sa 42-åringen.

Den nye historien er en dramatisk fortelling om de siste minuttene i Linn Madelen Bråthens liv – slik den tiltalte framstiller den i retten.

De to skilte lag oppe på broen, og 42-åringen hadde gått ned samme vei som de kom, da han hørte henne rope navnet hans.

- Hun sto på utsiden av rekkverket, vendt inn mot kjørebanen, da hun sa «Jeg har bestemt meg. Det er ikke din skyld, og det er ingenting du kan gjøre. Ikke kom nærmere», sa tiltalte i retten.

Benektet forhold
Han beskrev seg selv om nær venn og fortrolig med Linn, men han benektet kategorisk at de to hadde et seksuelt forhold.

- Vi hadde ikke et forhold, vi var ikke kjærester og jeg har aldri hatt sex med henne, sa han.

Det er en virkelighetsbeskrivelse som synes å skille seg markant fra det bildet sentrale beviser i saken tegner opp, gikk det fram av innledningsforedraget til aktor.

Rettssaken mot politimannen som er siktet for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand, startet i Skien tingrett mandag. Her tiltaltes forsvarer, Arne Lie.


Tiltalte og Linn Madelen Bråthen hadde hyppig kontakt. Blant annet på elektroniske medier som chattetjenesten Skype. En sterkt seksualisert chattelogg vil bli lest opp i retten.

42-åringen legger ikke skjul på at han innlot seg på sexprat med Linn Madelen Bråthen, men hevdet i retten mandag at det bare var fordi «det var hennes måte å kommunisere på».

- Jeg var ukritisk til henne og hennes væremåte. Det er ikke noe jeg er stolt over, men det er et faktum, sa 42-åringen. 

- Historien henger ikke på greip
Familien til Linn Madelen Bråthen mener den nye forklaringen til den tiltalte 41-åringen har en rekke logiske brister og at «den ikke henger på greip», ifølge bistandsadvokaten.

- Du kjenner Linns sykehistorie, du vet at hun er deprimert og har snakket om at hun bare vil forsvinne. Dere har snakket om at hun tidligere har vært oppe på broen i en slik kontekst. Likevel velger du å gå ned fra broen. Linn blir stående igjen, og du går ned, sa bistandsadvokat Niels-Christian Schelver Petersen før han stilte spørsmålet «hva gikk igjennom hodet ditt da»?

- Ingenting, svarte 41-åringen som er tiltalt for å ha forlatt den 33 år gamle kvinnen i en «hjelpeløs tilstand», og at handlingen hadde døden til følge.

- De etterlatte mener du vet mer enn du sier. Det henger ikke på greip at man forlater en person, med den historien Linn hadde, oppe på broen. Og dine etterfølgende handlinger henger heller ikke på greip, sa Petersen før dommeren avbrøt ham.

Petersen siktet til at 41-åringen ikke foretok seg noe etter at Linn hadde truffet vannet, annet enn å servere en løgnhistorie til hennes samboer og bror om at han ikke visste hva som hadde tilstøtt henne. (©NTB)

Her er et bilde av politiets rekonstruksjon av det mulige hendelsesforløpet på Breviksbrua.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere