RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den tiltalte i Sigrid-saken blar her i hefter med avisutklipp om sin egen sak før ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett i Oslo tirsdag.
Den tiltalte i Sigrid-saken blar her i hefter med avisutklipp om sin egen sak før ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett i Oslo tirsdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Tiltalte har med utklipp om Sigrid-saken til retten

Sist oppdatert:
Mannen som er tiltalt for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), satt og bladde i flere hefter, blant annet med avisutklipp om sin egen sak, før retten ble satt tirsdag.

Etter det NTB kunne observere, inneholdt utklippsbøkene flere avisartikler om Sigrid-saken, men også om andre temaer. Ett av heftene hadde tittelen «Drittsekkene bare tar, tar, tar» på omslaget.

- Helt siden saken gikk for tingretten har min klient laget sine egne teorier om hva som har skjedd. Disse utklippsbøkene knytter seg til denne letingen etter teorier, sier 38-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Borgarting lagmannsrett begynte behandlingen av mannens anke tirsdag formiddag. Oslo tingrett kom fram til at mannen utvilsomt bortførte, drepte og dumpet den 16 år gamle jenta sommeren for to år siden, men konkluderte med at han hadde paranoid schizofreni og dermed var utilregnelig på gjerningstidspunktet.

Fastholder uskyld
Den 38 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), stilte seg uforstående til tiltalen da lagmannsretten startet behandlingen av anken hans tirsdag.

Mannen fastholder at det ikke var han som bortførte, drepte og dumpet den 16 år gamle jenta i begynnelsen av august 2012. Aktor legger til grunn at han var psykotisk og dermed strafferettslig utilregnelig, men juryen i Borgarting lagmannsrett må likevel svare på om han gjorde det som står i tiltalen, selv om han ikke kan straffes.

- Jeg er helt uforstående til dette, svarte 38-åringen da lagdommer Hedda Remen spurte om påstandene i tiltalen.

- Jeg var ikke psykotisk, svarte han på spørsmålet om tilregnelighet.

Bare to meter bak ham i rettssalen, sitter foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne. Siden det er en jury som skal avgjøre saken når den nå går for lagmannsretten, er det ikke plass til tiltalte og pårørende på hver sin side av dommerne - slik som i tingretten og saker som behandles av meddomsrett. Derfor er aktor, tiltalte og pårørende plassert bakenfor hverandre.

- Sterk tilleggsbelastning
Ifølge bistandsadvokat Harald Stabell opplever foreldrene det som en sterk tilleggsbelastning å gjennomgå rettssaken på nytt.

- De håper at det i denne runden skal komme flere svar på hva som skjedde med datteren deres. Tingretten ga noen nye opplysninger, blant annet at hun mest sannsynlig døde allerede det første døgnet etter bortføringen. Dette er noe de nå klamrer seg til, sier han til NTB. (©NTB)

Se video: Sigrids foreldre håper ankesaken skal gi flere svarMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere