*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalte vil fortelle hvorfor han parterte og brente stefaren

Rettssaken mot drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) starter torsdag førstkommende. Kristiansen sier nå at han angrer på det som har skjedd. Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)

Kim Andreas Kristiansen (23) har tilstått at han drepte og parterte stefaren Bjarte Hansen i august i fjor. Når rettssaken starter torsdag, vil han forklare hvorfor.

06.04.15 12:20

Helt siden 23-åringen meldte seg for nederlandsk politi og frivillig vendte tilbake til Norge i august i fjor, har han erkjent drapet på den 58 år gamle stefaren.

Da tiltalen ble tatt ut fredag før påske, ble det også kjent at 23-åringen vil erkjenne straffskyld når rettssaken starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett torsdag.

– Dette vil i stor grad bli en rettssak som vil dreie seg om straffeutmåling, sier Kristiansen forsvarer, advokat Odd Ivar Grøn, til NTB.

Han sier klienten i dag gjerne skulle sett drapet og alt knyttet til det, ugjort.

– Han angrer på det han gjorde, sier Grøn.

Les også: Kan bli varmerekord på tirsdag

Vil forklare
Helt siden første fengslingsmøte i september i fjor har 23-åringen varslet at han vil bruke rettssaken til å fortelle om bakgrunnen for de bestialske handlingene mot stefaren. Statsadvokat Iris Storås har uttalt at påtalemyndigheten kjenner bakgrunnen, men vil ikke kommentere hvorvidt det foreligger formildende omstendigheter.

– Han har forklart seg detaljert om handlingene og har nå valgt å erkjenne straffskyld, uttalte Storås i en kommentar til NRK da tiltalen ble offentlig før påske.

Tiltalen beskriver at Kristiansen etter å ha drept stefaren med flere knivstikk, delte liket i flere stykker som ble pakket inn i plast og tekstiler. Han skal videre ha truet en venn med bil til å frakte kroppsdelene til området ved Hafjell hvor det ble gjort forsøk på å grave i bakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) erkjenner nå straffskyld etter å ha drept stefaren Bjarte Hansen (58). Foto: Marte Christensen (NTB scanpix)


Les også: «Ta opp dritten på en spade og lever det hjemme hos eieren»

Frafalt siktelse
Det lot seg imidlertid ikke gjøre å grave i den tett bevokste skogen. I stedet ble det forsøkt å brenne den døde. Det var i resten av dette bålet det ble gjort funn som førte til oppklaring av saken.

Etter at han ble pågrepet, er Kim Andreas Kristiansen vurdert tilregnelig av rettspsykiaterne Terje Tørrissen og kollega Helge Haugerud.

Siktelsen mot kameraten som ble truet til å hjelpe til med å frakte likdelene, ble frafalt i forbindelse med at tiltalen mot 23-åringen ble offentlig kjent.

Les også: Etterlyser denne spesielle bilen

– Blir vondt
Nina Braathen Hjortdal er bistandsadvokat for de etterlatte etter 58-åringen: hans tre barn og hans mor. To av de tre barna er tiltaltes halvsøsken, og det tredje hans stesøster.

Hjortdal sier til NTB at klientene er forberedt på en vanskelig sak.

– Det blir vondt, men de håper å få svar på hva som er skjedd. Det er uansett bra at saken kommer opp, sier bistandsadvokaten.

Søsknene er i alderen 18 til begynnelsen av 30-årene. Hjortdal sier de forholder seg svært ulikt til saken, men de er alle innstilt på å være til stede under rettssaken. (©NTB)

Les også: Ringte kona og fortalte at han var begravd i et snøskred

Fakta

Øyer-drapet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.