Gå til sidens hovedinnhold

Timeslange køer ut av Oslo: - Ha tålmodighet!

Om du har planer om å starte langhelgen med en tur ut av Oslo, bør du ikke være lett irritabel. Statens vegvesen rapporterer nemlig om enorme køer onsdag kveld.

- Det har vært kø i flere timer nå, forteller trafikkoperatør i Statens vegvesen, Jeanette Andresen, til Nettavisen om trafikken ut og inn av Oslo kvelden før Kristi Himmelfartsdag.

Hovedveinettet ut av Oslo viser «rødt over alt» hos Vegtrafikksentralen, ifølge Andresen.

Les også: Meteorologen: - Endelig litt varmere i nord også

- Ha tålmodighet!

- Omfanget er forholdsvis store forsinkelser fortsatt. Spesielt på E16 mellom Sandvika og Sollihøgda, men også på E18 mellom Oslo og Drammen, forklarer hun.

Trafikkoperatøren anslår at køene har vart siden 14-15-tiden onsdag ettermiddag.

- Det er tydelig at det er helligdag i morgen, og mange har sikkert skaffet seg fri på fredagen, eller så tar de kanskje med seg hjemmekontoret på hytta, humrer Andersen lett.

Hun har likevel en klar oppfordring til alle som har tenkt til og ferdes ute i Oslotrafikken onsdag kveld.

- Ha tålmodighet og ikke foreta noen farlige forbikjøringer! Følg også fartsgrensen der det er mulig, viktiggjør trafikkoperatøren.

Les også: Så få helligdager har vi i Norge (+)

Time til Drammen

Ifølge Google Maps vil det i 20.30-tiden ta deg rett i underkant av én time å komme seg fra Oslo til Drammen - en strekning som vanligvis tar rundt 20 minutter.

Det ser derimot bedre ut for de som har tenkt seg nedover E18 Mosseveien. E6 både nordover og sydover ut av Oslo har også avtagende trafikk for øyeblikket, opplyser Andresen.

Ellers er det veiarbeid med en toveis trafikkregulering mellom Hauerseter og Nebbenes. Det gir dermed litt forsinkelser på trafikken på E6, for de som kjører nordover.

- Der er den ene kjøreretningen stengt, og all trafikk går i det sydgående løpet, sier Andresen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot