*Nettavisen* Nyheter.

Timosjenko kaller Putins utspill for desperat

Kiev (NTB-TT-Reuters): Den ledende ukrainske politikeren Julia Timosjenko mener at Russlands president Vladimir Putin nå gjør desperate forsøk på å beholde innflytelsen over ukrainsk politikk.

05.03.14 09:57

Tirsdag uttalte Putin at maktovertakelsen i Ukraina er et grunnlovstridig militærkupp. I et intervju med BBC sier Timosjenko at dette kun er Putins subjektive mening. Hun framholder samtidig at maktovertakelsen var helt legitim.

– Jeg tror dette er et desperat forsøk fra Putin på å beholde makten i Ukraina. La russerne passe på sitt eget land. De har verken kompetanse eller mandat til å styre Ukraina. Det finnes heller ikke noen politikere igjen i Ukraina som vil gjennomføre Russlands imperialistiske politikk her. Det må Russland akseptere, sier Timosjenko.

Tirsdag ba Timosjenko vestlige land om å innføre sanksjoner mot Russland, som følge av at russiske styrker har tatt kontroll med Krim-halvøya.

– Diplomatisk innsats er ikke ok. Jeg tror det som må gjøres, er å innføre økonomiske sanksjoner mot Russland. Spesielt hvis volden trappes opp, sa Timosjenko i et intervju med den italienske TV-kanalen SkyTG24. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag