RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Timosjenko vil bli president

VIL BLI PRESIDENT: Den ukrainske opposisjonslederen Julia Timosjenko hilser på EUs utvidelseskommissær Stefan Füle i Kiev tidligere denne uka. Julia Timosjenko var en av heltene under oransjerevolusjonen i 2004 og ble senere Ukrainas statsminister. Nå stiller hun som presidentkandidat.
VIL BLI PRESIDENT: Den ukrainske opposisjonslederen Julia Timosjenko hilser på EUs utvidelseskommissær Stefan Füle i Kiev tidligere denne uka. Julia Timosjenko var en av heltene under oransjerevolusjonen i 2004 og ble senere Ukrainas statsminister. Nå stiller hun som presidentkandidat. Foto: Alexander Prokopenko (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko bekrefter at hun stiller som kandidat ved presidentvalget 25. mai.

- Jeg planlegger å stille til valg som presidentkandidat, sa hun til journalister i Kiev torsdag.

Timosjenko ble først løslatt fra fengsel for kort tid siden der hun har sonet to år av en dom på sju års fengsel for maktmisbruk. Hun ble dømt i forbindelse med en gassavtale hun inngikk med Russland mens hun var statsminister i 2010.

Hun har nylig vært i hardt vær for uttalelser hun kom med i en telefonsamtale som russiske myndigheter etter alt å dømme avlyttet og gjorde kjent. Der uttrykte Timosjenko seg svært nedsettende om russerne i landet.

Timosjenko har to ganger vært statsminister siden oransjerevolusjonen i 2004 og stilte i presidentvalget i 2010.

Da ble hun så vidt slått av Viktor Janukovitsj, som i sin tur ble fjernet fra stillingen etter opprøret i februar.

Julia Timosjenko var en av heltene under oransjerevolusjonen i 2004 og ble senere Ukrainas statsminister. Nå stiller hun som presidentkandidat.


Straks hun var løslatt fra fengselet, talte hun til demonstrantene på Uavhengighetsplassen i Kiev.

Få dager senere ble hun innlagt på sykehus i Berlin for å få behandling for ryggproblemene hun fikk under fengselsoppholdet. (©NTB)

Følg utviklingen i Ukraina her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere