Tina-saken: Siktede sier han var i leiligheten etter drapet

Tina Jørgensen ble drept høsten 2000.

Tina Jørgensen ble drept høsten 2000. Foto: Privat

I et lydopptak politiet har fått i Tina-saken, hevder en av de drapssiktede 36-åringene at de tok seg inn i leiligheten hennes gjennom et vindu etter drapet for å skjule spor.

– Vi var tilbake og hentet noen ting i Tinas leilighet. Det sykeste var at typen hennes lå der og sov, hevder mannen, som ble pågrepet først i saken, i ett av opptakene som er overlevert politiet ifølge Dagbladet.

Innholdet i opptaket var grunnen til at han og de medsiktede ble etterforsket. I opptaket sier mannen videre at en av de siktede tok seg inn gjennom et vindu.

36-åringen snakker også om en veske og en mobiltelefon, og at han ikke vet hvor tingene ble av. Tina Jørgensens veske med filofax og mobiltelefon har aldri blitt funnet.

– Jeg husker ikke helt, men hvis det var jeg som tok hånd om det, kastet jeg det, sier han i opptaket.

Advokat Olav Sylte, som forsvarer en 38-åring i saken, har liten eller ingen tiltro til det som fremkommer på lydopptaket.

– Det som kommer fram på dette opptaket er så fantastisk at det selvfølgelig ikke er riktig. Samlet sett går dette opptaket i alle retninger, sier han.

Tina Jørgensens leilighet i Stavanger ligger om lag 200 meter fra Sølyst, hvor politiet mener hun ble slått i hjel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.