*Nettavisen* Nyheter.

Tine bedre enn forventet

Meierikonsernet Tine la onsdag fram et resultat før skatt på 435 millioner kroner i fjor, nesten dobbelt så mye som i 2004.

19.05.08 00:15

Omsetningen i fjor endte på 14,7 milliarder kroner, en økning på 4,7 prosent fra 2004. Dette skyldes både vekst i salget av produkter med høy bearbeiding og gevinster ved salg av eiendommer og aksjer, samt sterk kostnadskontroll, opplyser konsernet i en pressemelding.- Vårt resultat i fjor er tilfredssstillende, sier konsernsjef Hanne Refsholt.Selger mindre melk og ost

Uroen i første halvår i fjor ga utslag på Tines resultat, men mindre enn forventet. Nedgangen i salg av melk var på 3,9 prosent, og hvitost 3,3 prosent. Salget av de andre produktene har vært stabilt eller økende.Tine mistet markedsandeler på grunn av at det i fjor ble importert 7.000 tonn ost til Norge, en økning på 12 prosent fra 2004. Økt konkurranse fra norske aktører har også bidratt til at Tine har tapt markedsandeler.Tines datterselskap Norseland i USA har med Jarlsberg-osten hatt en vekst på 6,5 prosent. Også satsingen på juice i det norske markedet, gjennom Tines datterselskap Fellesjuice, har hatt positiv utvikling. Derimot har satsingen gjennom Diplom-Is i Sverige påført Tine et tap på 79 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag