*Nettavisen* Nyheter.

Tine bruker ostehøvel på brunostproduksjon

Oslo (NTB): Tine ser mulighet til å spare store penger på produksjonen av brunost og flere meierier er i fare for å bli lagt ned.

En intern rapport slår ifølge Nationen fast at det er stort potensial for å spare penger ved å avslutte brunostproduksjonen ved minst ett av dagens fem brunostanlegg.

Brunost er regnet som en av de mest særnorske mattradisjonene her i landet, og produksjonen av brunost har i flere hundre år vært viktig for deler av landbruket. De siste ti årene har imidlertid salget falt med over 900 tonn.

Rapporten fra arbeidsgruppen som har vurdert innsparingene, skal etter planen først legges fram for driftsgruppa i meierikonsernet onsdag og deretter for de ansatte dagen etter.

Gruppens leder Johan Farestveit bekrefter hovedpunktene i konklusjonen overfor Nationen:

- Vårt mandat var å se på om vi kunne klare oss med færre produksjonssteder. Jeg vil ikke gå ut med hvilke anlegg det er snakk om før de ansatte er orientert, men det jeg kan si er at vi ser potensialet for innsparing. Og vi har funnet effektiviseringsgevinster ved å samle produksjonen på færre meieri.

Senest i 2007 ble brunostproduksjonen ved meieriene i Folldal og Vikeså nedlagt.

Konserntillitsvalgt Lars Iver Wiig i Tine sier at det å være med på nedleggelser er den fæle delen av jobben, men at slike spørsmål kommer av seg selv når produksjonen faller. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.