RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tine får millionbot etter ostekamp

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vært mistenkt for ulovlig å forsøke å presse Synnøve Finden ut av butikkhyllene.

Februar 2007 vedtok Konkurransetilsynet å ilegge Tine foretaksgebyr på 45 millioner kroner fordi tilsynet mente osteprodusenten ulovlig forsøkte å presse konkurrenten Synnøve Finden ut av butikkhyllene på Rema 1000.

Les også: Tine vant oste-kampen

Tine svarte med å stevne staten for å slippe å betale. Den økonomiske skaden var imidlertid allerede skjedd, da den negative omtalen rundt saken gjorde at både omdømme og salg stupte.

Oslo tingrett ga i 2009 TINE medhold på alle punkter i saken rundt ekskluderingen av Synnøve Finden som leverandør hos Rema 1000 i 2004.

Torsdag har imidlertid lagmannsretten gitt TINE medhold i to av tilsynets påstander, mens den ga tilsynet rett i én av påstanden, og lagmannsretten har kun redusert gebyret til 30 millioner kroner.

- Vi er selvsagt tilfreds med at retten konstaterer at TINE ikke har inngått en ulovlig avtale, slik Konkurransetilsynet har hevdet. Vi er også tilfreds med at konklusjonen er at vi ikke har overtrådt konkurranseloven i årsforhandlingene med ICA. Men vi er overrasket over og uenige i at vi skal ha utnyttet en dominerende stilling i forhandlingene med Rema, slik retten hevder. Vi mener fortsatt at det ikke er ført bevis for at TINE har overtrådt konkurranseloven, sier konserndirektør Elisabeth Morthen i Tine, i en melding.

Tilsynet mener også at TINE har utarbeidet et ulovlig notat i sin dialog med ICA

- Vi er stolte av at TINEs merkevarer og omdømme står så sterkt blant norske forbrukere også i en situasjon med mye tøffere konkurranse. På denne bakgrunn er det selvsagt fristende å parkere denne saken nå. Det å ha denne gamle saken gående for retten i årevis, er både dyrt og belastende. Men dette må veies opp mot de konsekvensene det vil få å akseptere en rettslig vurdering vi mener er feil. Denne avveiningen vil Tines ledelse nå gå inn i, sier Elisabeth Morthen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere