RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tine-sjefen trekker seg

Sist oppdatert:
Jan Ove Holmen har i dag meddelt styret at han trekker seg fra stillingen som konsernsjef i TINE BA med øyeblikkelig virkning
- Jeg har i dag, i samråd med styreleder i TINE, kommet til at det er riktig av meg å trekke meg som leder av konsernet med øyeblikkelig virkning. Dette har vært en vanskelig avgjørelse, men jeg har kommet til at den er helt nødvendig for å skape ro rundt TINE.

Jeg har hele tiden forholdt meg til sannheten i denne saken, men til tross for det er jeg blitt kraftig kritisert for min håndtering av saken. Av hensyn til den pågående saken i Konkurransetilsynet har jeg ikke kunnet nyansere denne kritikken. Uansett er hele håndteringen mitt ansvar, og jeg tar dette ansvaret ved nå å trekke meg.

Jeg er overbevist om at ansatte og styret er i stand til å gjenreise tilliten til TINE hos kunder, eiere og myndigheter, skriver Jan Ove Holmen i meldingen.

Styreleder Jostein Frøyland i TINE sier at han tar Holmens avgjørelse til etterretning.

- Denne saken har blitt en stor belastning for TINE. Spørsmålet om tillit er blitt reist gjentatte ganger, med økende styrke og fra mange hold. Jeg tror at Holmens beslutning er riktig og håper at vi nå kan gå inn i en ny fase i håndteringen av saken, skriver Frøyland.

Jan Ove Holmen fratrer som konsernsjef øyeblikkelig, men han vil stå til TINEs disposisjon fram til han fyller 62 år.

Visekonsernsjef Hanne Refsholt overtar nå ledelsen av TINE. Hun har vært direktør i TINE siden 1998 og visekonsernsjef siden 2001. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges Landbrukshøgskole på Ås og har også Master of business administration fra BI.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere