*Nettavisen* Nyheter.

Tine trekker melkereklame

Foto: (YouTube/Tine)

Meierigiganten Tine trekker en reklamefilm for kulturmelk etter at det ble kjent at en profilert innvandringsmotstander spiller i filmen.

17.12.12 22:52

Tine la i august i år ut en ny reklamevideo for kulturmelk på YouTube. Mandag ble det kjent at en av skuespillerne i filmen er den profilerte innvandringsmotstanderen Jan Høeg. Høeg var tidligere nestformann og pressetalsmann i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI). Opplysningen ble spredt via sosiale medier, og har skapt reaksjoner. Nå legger Tine seg flate og trekker filmen, skriver Dagbladet.

– Tine beklager naturligvis sterkt at det i en av våre reklamefilmer blir brukt en skuespiller som er tilknyttet en organisasjon som ikke er forenlig med våre verdier. Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne, sier pressevakt Øystein Syrstad til avisen.

I videoen er det en gjeng spreke og barske eldre nordmenn som er aktive ute i norsk natur. De hogger ved, løper opp bratte bakker, bokser og surfer. På slutten av filmen tar gjengen seg et glass Tine kulturmelk på stranden. Musikken i filmen er en nyinnspilling av Johan Nicolaisens kjente «Mot i brystet», skriver Nationen.

Høeg selv mener hans engasjement mot innvandring ikke har noen betydning for deltakelse i reklamefilmen.

– En reklame for melk har vel ingen spesiell tilknytning til noen sak, sier Høeg til Dagbladet.

Han sier han ikke fant det naturlig å fortelle reklameselskapet om sin rolle i Folkebevegelsen mot innvandring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.