RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tine trekker melkereklame

(YouTube/Tine)
Sist oppdatert:
Meierigiganten Tine trekker en reklamefilm for kulturmelk etter at det ble kjent at en profilert innvandringsmotstander spiller i filmen.

Tine la i august i år ut en ny reklamevideo for kulturmelk på YouTube. Mandag ble det kjent at en av skuespillerne i filmen er den profilerte innvandringsmotstanderen Jan Høeg. Høeg var tidligere nestformann og pressetalsmann i Folkebevegelsen mot innvandring (FMI). Opplysningen ble spredt via sosiale medier, og har skapt reaksjoner. Nå legger Tine seg flate og trekker filmen, skriver Dagbladet.

– Tine beklager naturligvis sterkt at det i en av våre reklamefilmer blir brukt en skuespiller som er tilknyttet en organisasjon som ikke er forenlig med våre verdier. Sammen med reklamebyrået Try har vi gjort en for dårlig jobb med å sjekke skuespillerne, sier pressevakt Øystein Syrstad til avisen.

I videoen er det en gjeng spreke og barske eldre nordmenn som er aktive ute i norsk natur. De hogger ved, løper opp bratte bakker, bokser og surfer. På slutten av filmen tar gjengen seg et glass Tine kulturmelk på stranden. Musikken i filmen er en nyinnspilling av Johan Nicolaisens kjente «Mot i brystet», skriver Nationen.

Høeg selv mener hans engasjement mot innvandring ikke har noen betydning for deltakelse i reklamefilmen.

– En reklame for melk har vel ingen spesiell tilknytning til noen sak, sier Høeg til Dagbladet.

Han sier han ikke fant det naturlig å fortelle reklameselskapet om sin rolle i Folkebevegelsen mot innvandring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere