RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tine truet med boikott

Sist oppdatert:
Jarlsberg- og Tine-logoen pryder løpesedler som oppfordrer til muslimsk boikott av danske og norske produkter, skriver Nationen.
Boikotten av danske varer har allerede ført til at Arla går til oppsigelse av 100 ansatte ved tre meierier på Jylland.

Nå trues også norske Tine, og det sterke internasjonale merkenavnet Jarlsberg, med boikott. På en nettside som videreformidler og oversetter ekstremistisk islamsk propaganda, figurerer både Tine og Jarlsberg på en løpeseddel som oppfordrer til forbrukerboikott av danske og norske varer. Tine og Jarlsberg er for øvrig de eneste norske logoene som er trykket på løpeseddelen.

- Vi beklager at Tine og Jarlsberg er blitt trukket inn i dette. Vi har ingen eksport til arabiske land, men det er jo en fare for boikott av Tines produkter i den vestlige verden dersom denne løpeseddelen distribueres i et større omfang enn vi har sett til nå, sier informasjonssjef Kari Raunedokken i Tine til Nationen.

Hun har ingen forklaring på hvorfor akkurat Tine trekkes fram i boikottsaken.

- Men det ser ut til at boikotten først og fremst rammer matvarer, og det er klart at Jarlsberg er et sterkt merkevarenavn i utlandet, sier hun.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere