RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ting å gjøre i Norway Cup-uka

Snart starter årets store fotballfest Norway Cup. Her er noen tips til aktiviteter mellom kampene.

(SIDE2): Søndag er Norway Cup i gang i hovedstaden. Tusenvis av tenåringer skal flokke seg sammen i gymsaler og klasserom.

Hva kan de bruke tiden på i Oslo?

Her er noen tips:

Opplevelser
En tur til Tusenfryd er en nærmest obligatorisk del av programmet. Tivoliet byr på massevis av morsomme attraksjoner.

Tar du turen til Gardermoen, kan du bruke dagen på Clarion Hotel Oslo Airport, hvor det er et stort badeland. Er været varmt nok, kan en tur til Frognerbadet også være fristende. Hvis du ikke krever sklier og stupebrett, har de badebasseng også på Bøler, Holmlia, Nordtvet, Romsås, Sogn og Solli plass. Tøyenbadet er stengt for rehabilitering.

Les mer om Oslo-badene her.

Liker du lekeland med mulighet for laserkrig, ballrom eller trampoliner? Da har du flere muligheter, blant annet Gigagøy i Lørenskog, Hoppeloppeland i Bærum og Lillestrøm, Skarnes Lekeland, Hurlumheihuset på Kolbotn og Junior Lekeland Oslo Nord på Haugenstua.

Drømmer du om et liv som TV-stjerne dersom du ikke lykkes helt med fotballkarrieren? Da kan du dra til NRKs opplevelsessenter på Marienlyst. Der kan du blant annet se hva som skjer når kjente TV-program spilles inn og prøve deg som programleder selv.

Shopping
Mange har nok lyst til å ta en shoppingtur eller fem i løpet av oppholdet. Heldigvis er Oslo fylt av kjøpesentre og handlegater.

De mest sentrale handlegatene, er selvsagt Karl Johan og Bogstadveien. Sistnevnte har dyrere butikker, men mer eksklusivt utvalg enn førstnevnte.

Foretrekker du innendørshandling, er det Oslo City, Byporten og Arkaden som har best tilbud for yngre i sentrum. Førstnevnte har til og med en egen fotballbutikk. Bor du på en skole utenfor bykjernen, fins det mange kjøpesentre å velge mellom også her. Blant annet har Stovner, Manglerud, Bryn, Lilleaker, Lambertseter og Linderud kjøpesentre. De aller fleste bydelene i Oslo har også mindre sentre med handlemuligheter.

Museer
Når du trimmer kroppen hele dagen, kan det kanskje være greit å trimme hjernen litt også? Oslo har flere museer å by på som er morsomme for både liten og stor.

Teknisk museum gir deg mulighet til å både titte og å delta selv. De har mange ulike utstillinger, men også faste tilbud.

Siden det er snakk om fotballentusiaster, bør Fotballmuseet på Ullevaal Stadion være verdt et besøk. Dette er landets eneste fotballmuseum, og du kan blant annet se hvordan spillerne lader opp før kamp, høre om fotballens historie og ta en tur på tribunene.

Filmmuseet er også et morsomt alternativ. Det ligger midt i sentrum, og kan altså besøkes når du blir lei shopping. Men for å få omvisning må du bestille tur på forhånd. På Filmmuseet kan du blant annet prøve originale filmapparater og høre om filmhistorien.

Et av Oslos koseligste museer, er Norsk Folkemuseum. Her er det fullt av gamle hus og bygninger. Du kan gå inn i mange av husene og se hvordan man levde i gamle dager. Den gammeldagse godtebutikken og stavkirken er også populære attraksjoner.

Tips
Er du i Oslo for første gang, er det noen småting det kan være greit å vite om på forhånd.

Hvis du er avhengig av kollektivtransport til kampene, bør du ta deg god tid. T-banene, bussene og trikkene er ofte forsinket, og det er greit å være på Ekeberg før kampen begynner.

Går du ned Karl Johan vil du trolig møte på flere damer som gir deg roser - tilsynelatende gratis. Hvis du ikke har lyst til å bruke penger på blomster, bør du ikke ta imot. Når du først har mottatt blomstene, vil damene nemlig kreve penger av deg.

Blir du lei av overfylte kjøpesentre og asfalterte gater? Uansett hvor du befinner deg i Oslo, er det ikke langt til skogen. Det er flere betjente hytter hvor du kan kjøpe vafler, boller og kakao. Blant annet Lilloseter (i Lillomarka, nord i Oslo), Skullerudstua (i Østmarka, sør i Oslo) og Frognerseteren (i Nordmarka). Foretrekker du kortere turer, kan en runde rundt Sognsvann passe godt.

Øyene i Oslofjorden er veldig hyggelige - i hvert fall hvis det er fint vær. Hovedøya, Gressholmen og Langøyene er noen steder du kan bade, spise is og sole deg. Det går ferger til øyene fra Vippetangen.

Hovedstaden er også full av kinotilbud. I sentrum ligger det syv kinoer, og i tillegg er det noen få kinoer utenfor byen.

Les Side2s filmanmeldelser her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere