RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ting det lov å krangle om

Sist oppdatert:
Når man er i et forhold, oppdager man raskt at det er ting man ikke er enige om. Men hvor langt skal man strekke seg før man setter ned foten?

En gammel forholdsregel sier at dersom du blir irritert skal du smile pent og telle til ti. Bladet Glamour har nå lansert en ny som de mener passer bedre til dagens kvinner; gi han inn, og han vil bare elske deg enda høyere.

De har også laget en liste over hvilke ting det er verdt å krangle for når man er i et forhold.

Støvtørking
Dersom du må tenne på alle pluggene før han skjønner at det ikke holder bare å rydde og støvsuge gulvet, tenker du kanskje ofte at du minner om moren din, men det er verdt det. Ikke alle gutter er like begeistret for å tørke støv av hyller og bilderammer osv, men dersom han respekterer dine meninger bør han svinge seg litt med støvkosten en gang i blant.

Politikk
Mange får seg en vekker når det i løpet av en opphetet diskusjon går opp for dem hvor forskjellige de egentlig er. Par har ofte så mye til felles at det kan komme brått på dem når de oppdager hvor forskjellige meninger de har om noe som er viktig for dem.

Men i lengden er det likevel slike forskjeller som kan vise seg å være viktige for at et forhold skal vare. Derfor er det ingenting som tilsier at du ikke skal være ærlig og stå på ditt i slike diskusjoner, uansett om de til tider kan bli voldsomme.

Marker ditt territorium
Dersom du blir sjalu skal du ikke skjule dette for kjæresten din, og i løpet av et langt forhold blir de fleste sjalu en eller annen gang. Du skal selvsagt ikke gå berserk hver gang han snakker med en annen kvinne, men når du gir utrykk for at du er sjalu viser du også at du er villig til å vise dine følelser, og fortelle hva du frykter mest av alt. Når du sier fra kan det også gi han signaler om at han kanskje ikke sier eller gjør alt som skal til for at du har det bra.

Sex
Tro ikke at alle andre har et mer spennende sexliv enn dere, det er ikke tilfellet. Diskusjoner om sex er nok blant de mest utbredte, selv om stolthet og temaets følsomhet kan gjøre det vanskelig å diskutere dette på en fornuftig måte. Disse diskusjonene er likevel utrolig viktige å ta siden problemer med sexlivet ofte kan være forårsaket av andre problemer i forholdet. Da er det ekstra viktig med en diskusjon der dere finner ut av problemene.

Ta ting med en gang
Å skjule noe som du vet vil komme frem i dagen før eller siden er en dårlig ide. Det beste er å løse potensielle konflikter så raskt som mulig.

Dersom du utsetter noe som du vet at partneren din vil reagere på kan det lett ende med at ting blir mye verre enn nødvendig. Løs problemene etter hvert, jo tidligere du forsøker å finne en løsning, jo bedre.

Hva du ikke bør gjøre
Magasinet har også noen gode tips til hva du ikke bør gjøre når dere krangler. Blant annet bør du unngå ordene ”alltid” og ” aldri”. I tillegg bør du unngå å besvare alle beskyldninger met motbeskyldninger.

Andre gode tips er å ikke kritisere venner og familie. Å bruke sex som et kampmiddel eller ramse opp kroppsdeler hos kjæresten som enten er for store eller for små er også en dårlig måte å forsøke å løse en krangel på. Som oftest løses en krangel best ved at dere finner en gyllen middelvei.

Hva mener du er verdt å krangle om? Si din mening i diskusjonsforumet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere