*Nettavisen* Nyheter.

Tingrett og lufthavn evakuert etter trusler - en person er pågrepet

Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn ble onsdag evakuert etter at det ble ringt inn trusler.

Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn ble onsdag evakuert etter at det ble ringt inn trusler. Foto: (1881/Norkart AS)

Trusler mot Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn.

11.09.19 14:05

En mann i Trøndelag er pågrepet for å ha kommet med trusler mot Alstahaug tingrett og lufthavnen i Sandnessjøen, melder Adresseavisen like før klokka 14 onsdag ettermiddag.

Mannen som er siktet skal være i 60-årene, og ble pågrepet i en kommune i Trøndelag, skriver avisa.

- I forbindelse med at det ble fremsatt trusler mot Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn i dag, er en person pågrepet. Han ble pågrepet i Trøndelag, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt.

Alstahaug tingrett og Sandnessjøen lufthavn er gjennomsøkt og åpnet for normal drift, skriver NTB onsdag ettermiddag.

«Dette er farlig»

Det var like før klokka 11 onsdag at det ble ringt inn en bombetrussel mot Alstahaug tingrett i Sandnessjøen i Nordland, melder Helgelands Blad. Ansatte i tingretten samt en klesbutikk i samme bygg ble evakuert, og også ansatte i Helgeland Blad ble evakuert.

Trusselen skal ha blitt ringt inn fra et skjult nummer. Mannen skal ha snakket lokal dialekt og sagt noe i retning av at «tingretten går i lufta, dette er farlig, det er bare å komme seg ut», skriver Helgelands Blad.

Trusler også mot lufthavn

Like etter klokka 12 kom det også inn trusler mot Sandnessjøen lufthavn, opplyser politiet i en pressemelding.

Flyplassen ble evakuert, og politiet var raskt på stedet, melder Helgelands Blad.

Dette skrev Nordland politidistrikt i en pressemelding rett før klokka 13:

«Alstahaug tingrett mottok i dag klokken 1037 en trussel på telefon. Tingretten i Sandnessjøen, hvor trusselen ble mottatt, ble evakuert og politiet har sperret av området.

Tingretten benytter også rettslokaler i Justisbygget i Mosjøen, derfor valgte politiet stenge Justisbygget. Dette bygget er nå ferdig gjennomsøkt.

Klokken 1211 ble det i tillegg framsatt en trussel mot Sandnessjøen Lufthavn. Flyplassen er evakuert og det er politi på stedet.

Politiet har fullt fokus på å få finne den eller de som har fremsatt truslene og få kartlagt hva som ligger i disse. Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene. Vi tar truslene på alvor og har fullt fokus på å få avklart situasjonen.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.