RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Mulla Krekar og kona Rokosh i en pause under tirsdagens rettsmøte i Oslo i forbindelse med begjæringen om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted for Krekar på Kyrksæterøra.
Mulla Krekar og kona Rokosh i en pause under tirsdagens rettsmøte i Oslo i forbindelse med begjæringen om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted for Krekar på Kyrksæterøra. Foto: Maria Schiller-Tønnessen (Nettavisen)

Tingrettens Krekar-kjennelse kommer fredag

Sist oppdatert:
Oslo tingrett avsier fredag ettermiddag kjennelsen om hvorvidt vedtaket om å tvangsflytte mulla Krekar til Kyrksæterøra er gyldig eller ikke.

Oslo politidistrikt vedtok å tvangsflytte Krekar til et asylmottak i Sør-Trøndelag etter at han ble løslatt fra fengsel sist søndag. Vedtaket ble påklaget, og saken ble behandlet i retten tirsdag.

Les også: Oslo-politiker: - Jeg vil ikke ha noen på FNs terrorliste i nabolaget

Vedtaket om tvangsflytting er basert på en instruks fra justisminister Anders Anundsen (Frp) som lar politiet vurdere å pålegge personer som Krekar et bestemt bosted og meldeplikt.

Flere av landet landets fremste eksperter i juss mener instruksen er i strid med rettsstatsprinsipper, Grunnloven og menneskerettighetene.

Les også: - Jeg vil ikke til Kyrksæterøra

Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg har uttalt at han regner med at rettens avgjørelse vil bli anket, uansett utfall.

Ifølge VG og NRK ønsket Anundsen selv å pålegge Krekar meldeplikt og et bestemt oppholdssted, men fikk nei fra sitt eget embetsverk.

Les også:  Dette koster Krekar

Juristene i Justisdepartementet var klare på at selv om instruksen ble laget spesifikt for Krekar, måtte den være generell, fordi regjeringen ikke kan instruere politiet i enkeltsaker. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere