RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tingrettsdommer siktet for overgrep

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyste at politiet har satt igang drapsetterforskning. (Arkivfoto)
Politiinspektør Hanne Kristin Rohde opplyste at politiet har satt igang drapsetterforskning. (Arkivfoto) Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
Sist oppdatert:
Dommeren er pågrepet og siktet for overgrep mot 11 år gammel jente.

Overgrepene skal ha skjedd på et lokaltog i Oslo-området og han ble pågrepet mandag ettermiddag på Nationaltheateret stasjon. Dommeren nekter straffskyld, men innrømmer å ha vært i kontakt med den elleve år gamle jenta, melder TV2.

- Antastet mindreårig jente
– Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en etnisk norsk mann i 60-årene bosatt i Oslo. Han er siktet for å ha antastet en mindreårig jente på toget til Holmlia og etter at hun gikk av på Holmlia stasjon, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt til TV 2.

Sorenskriveren i tingretten mannen til daglig jobber i bekrefter til TV2 at en dommer er pågrepet og siktet. Dommeren skal være en respektert dommer ved en tingrett på Østlandet.

– Jeg er orientert om saken, men jeg kan ikke gi ytterligere kommentarer siden saken er under etterforskning, sier sorenskriveren til TV 2.

Mannen er siktet for seksuelle handlinger med barn under 14 år, som har en strafferamme på tre års fengsel. Politiet har overvåkningsbilder fra Holmlia stasjon som angivelig viser dommeren og 11-åringen.

– Vi kan på nåværende tidspunkt ikke gå i detaljer på hva som faktisk har skjedd. Jenta skal i dommeravhør førstkommende fredag og vi må la henne få mulighet til å forklare seg for politiet først, sier Rohde.

Politiet i Oslo utelukker ikke at mannen kan stå bak flere overgrep, men dette opplyser politiet at er for tidlig å si på dette tidspunktet.

- Forskjellige oppfatninger
Han nekter straffeskyld, men inrømmer kontakten med jenta. Dommeren har sittet i politiavhør i hele dag.

– Han erkjenner seg ikke skyldig. Han oppfatter situasjonen slik at det ikke har skjedd noe seksuelt eller noe med seksuell mening i det hele tatt. Men tilfeldighetene vil ha det til at det har blitt en nærhet mellom de to, som han oppfatter at hun har sett på som seksuelt relatert, sier mannens forsvarer Tor Erling Staff til TV 2.

– De har forskjellige oppfatninger av hva som har skjedd og hvordan det skal tolkes, sier Staff.

Tingrettsdommeren har forklart til politiet at han ikke har kjent 11-åringen lenge.

– Dette er et relativt kortvarig og tilfeldig bekjentskap, sier forsvareren.

Staff sier at tingrettsdommeren tirsdag har gitt en utfyllende forklaring og han ønsker å samarbeide med politiet. Politiet vil vurdere å fremstille mannen for varetektsfengsling førstkommende torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere