RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tipakningen kan bli borte

Sist oppdatert:
Regjeringen vurderer flere tiltak for å få unge til å slutte å røyke.

Siden flere unge røyker i Norge nå enn før, vurderer regjeringen å forby tipakningen, og innføre 20-årsgrense for kjøp av tobakk.

Andelen røykere under 24 år økte med 2 prosentpoeng i fjor, til 32 prosent. I tillegg oppgir 21 prosent av alle menn i denne aldersgruppen at de snuser daglig.

Les også:Unge røyker mer

Nå vil regjeringen snu tobakkstrenden:

- Vi skal ha en ny tobakksstrategi klar før sommeren, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet til Dagens Næringsliv.

Etter det avisen erfarer, er et forbud mot tipakningen et sentralt ledd i den nye strategien. Bakgrunnen er at departementet mener tipakninger er det unge første og fremst kjøper.

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen har følgende innspill til regjeringen: 20-årsgrense for kjøp av tobakk, løyveordning med inndragning av salgslisensen dersom mindreårige får kjøpt tobakk, og en ordning med et kontrollorgan for salg av tobakk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere