*Nettavisen* Nyheter.

Tipp topp Tekken

«Tekken 5» er det beste kampsportspillet til Playstation 2 på åtte år. Sommeren er reddet.

14.12.05 19:25

«Tekken» er den mest populære spillserien til Playstation 2 og flere av spillene har allerede blitt klassikere. Nå har den femte utgaven kommet, men er det nødvendig å kjøpe enda et?

Absolutt. De fleste er antagelig enig i at «Tekken 4» var et elendig spill, og dermed må du helt tilbake til 1998 og «Tekken 3» for å finne et spill og sammenlikne med. Og på åtte år har det naturligvis skjedd en hel del forbedringer.

Grafisk sett har spillet fått en skikkelig oppgradering. Særlig bakgrunner, animasjoner og hele følelsen i spillet er utrolig mye bedre enn hva vi har sett før.

Kampsystemet har faktisk tatt et skritt bakover, til det vi finner i «Tekken 3», men det er en god ting. «Tekken 4» hadde nemlig mye problemer med kombinasjoner som ikke fungerte, dårlig timing og slike ting. Kampsystemet i treeren fungerte imidlertid strålende - og noen forbedringer er naturligvis også lagt til.

«Tekken 5» vil dessuten være et kjøp for gamle fans av serien. Tre nye karakterer er lagt til, men du får også et gjensyn med de fleste av de gamle heltene, særlig fra «Tekken 3». I tillegg får du arkadeversjonene av både «Tekken 1, 2 og 3» med i pakka.

En skikkelig skuffelse med «Tekken 5» er at du ikke kan spille online. Kampsportsspill som dette er ment og spilles sammen med noen, og et spill som slippes i 2005 bør en forvente har onlinemuligheter.

Heldigvis har motstanderne i enspillerdelen en diger porsjon kunstig intelligens, og du føler en viss uforutsigbarhet i spillerne likevel.

Alt i alt er «Tekken 5» et slagkraftig spill til din Playstation 2 som du garantert vil ha mye glede av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.