Tipp topp truck

«Excite Truck» er ikke så veldig originalt, men likevel kjempegøy.

13.12.07 13:21

Monstertruckspillet «Excite Truck» til Wii er den åndelige oppfølgeren til det gamle motorsykkelspillet «Excite Bike». Du skal herje rundt på noen ekstremt humpete, flotte og artige baner i blant annet Finland, Skottland og Canada, og vise de utfordrende og underholdende motstanderne hvem som er sjef.

Artig kontroll

De mange bilene du kan velge mellom er artige å kjøre og varierte, «Excite Truck» har noe for enhver smak. Du får styre alt fra ekstremt lette og kjappe buggies, og til store, tunge og trege trucker.

Kontrollen er, som seg hør og bør, intuitiv og veldig god. Du holder fjernkontrollen som et sykkelstyre og du for eksempel svinger ved å vippe den til venstre/høyre, gasser med en av knappene, og vipper den mot deg for å hoppe lenger.

Som vanlig har du ikke tilgang på alle bilene med en gang. Før du får sette deg bak rattet i de fleste av dem må du kjøre så og så godt eller klare ulike mål.

Samle stjerner

«Excite Truck» handler, i motsetning til de fleste andre bilspill, ikke om å være førstemann som passerer mållinja (selvom det er kjekt). Det som bestemmer hvor godt du har kjørt er hvor mange stjerner du har samlet i løpet av løpet.

Du tjener stjerner ved å blant annet snurre rundt i lufta, utføre heftige hopp, og krasje inn i motstanderne, og i tillegg får du en fin bonus hvis du kommer på en av de første plassene. «Excite Truck» har med andre ord en del til felles med trikseløpene i «SSX»-snowboardspillene.

Når et løp er ferdig telles antall stjerner opp og du får en karakter som bidrar til å avgjøre om du får delta i neste turnering. I starten går det veldig greit og du suser gjennom de første par turneringene, men det tar ikke lang tid før bare det å få godkjent på de ulike løpene er vanskelig.

Lokker deg videre

En annen ting er at «Excite Truck», akkurat som for eksempel «Mario Kart 64», hele tiden klarer å lure deg til å spille en gang til. Det er nesten som om spillet sier: «Du er vel ikke fornøyd med en B, når toppkarakteren bare er 20 lette stjerner unna?».

Likevel, hvis du går inn for det så har du sett det «Excite Truck» har å by på en litt lang kveld. Antall baner og turneringer er ikke veldig høyt, og de tre småspillene som følger med (du skal kjøre gjennom smalere og smalere porter, utføre lange hopp og krasje i andre) er kjedelige.

Begrenset flerspiller

Et annet problem er at flerspillermodusen er for liten, du kan spille med en annen og det er det. I denne typen spill er fire spillere et absolutt minimum. Og hadde Nintendo fått rumpa i gir, så hadde «Excite Truck» vært perfekt online.

Disse to problemene blekner likevel mot det største av dem – musikken. Du sitter ofte med inntrykket av at Nintendo har bedt musikerne om å levere et utrolig dårlig musikkspor, og du kommer kjapt til å prise deg lykkelig over muligheten til å bruke din egen musikk i spillet (hvis du har et SD-kort).

Uoriginalt, men gøy

Med andre ord, «Excite Truck» er langt ifra perfekt og alt annet enn originalt. Likevel er det kjempemorsomt og vel verdt en titt for Wii-eiere på utkikk etter et nytt spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag