*Nettavisen* Nyheter.

Tippe-mafia svindlet 202.000

Ved å nappe ut ledningen til betalingsterminalen, kunne kameratene spille på hester med kredittkort uten dekning.

25.01.07 10:45

(iBergen.no) 43-åringen kan nå telle hele ni bedrageridommer, etter at han tirsdag igjen ble dømt til fengsel i Nordhordland tingrett.

Betalte uten dekning
Metoden til ham og to navngitte venner var enkel. Svindlerne benyttet både sine egne Visa-kort og stjålne kort da de skulle betale for spill på hest og fotball. Mens betjeningen bak kassen var uoppmerksom, nappet de ledningen til betalingsterminalen ut, slik at maskinen måtte gå over på reserveløsning. Dermed kunne de tre betale med bankkort som ikke hadde dekning.

Fra oktober til desember i fjor turnerte de landet og loppet spillkommisjonærer for til sammen 202.129 kroner. Da en av vennene til slutt ble fakket av politiet, meldte 43-åringen seg frivillig og tilsto.

Gjentagende mønster
Åtte ganger tidligere er mannen dømt for lignende bedragerier, der terminal-ledninger ble satt ut av spill. Senest i 2004 fikk han sin inntil tirsdag siste dom. Det fikk betydning for straffen da mannen la alle kortene på bordet for retten.

«Retten viser til at det langt på vei kan sies å være organisert kriminalitet i den forstand at det må være forhåndsavtale mellom flere for at bedrageriene skal la seg gjennomføre. Nå ville nok forholdene ha blitt oppdaget der man kvitterte med eget navn, men da hadde han allerede fått en uberettiget kreditt, og det er tvilsomt om siktede vil makte å betale det han skylder. Det er da ikke bare fare for tap, men må legges til grunn at det vil oppstå et varig tap for andre.» heter det i dommen mot mannen.

At han tilsto uforbeholdent fikk mindre betydning da retten dømte ham til 43 dager ubetinget fengsel.

De 202.129 kronene må også tilbakebetales innen to uker.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.