RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tippeligaen starter 20. mars

Sist oppdatert:
Hovedterminlista for neste sesong er klar.

Tippeligaen 2011 starter 20. mars og avsluttes 27. november, melder NFF i en pressemelding fredag ettermiddag.

NFFs hovedterminliste har som målsetting å ivareta sportslige forhold, like konkurransevilkår, jevn kampavvikling, legge forholdene til rette for deltakelse i E-cup og landslagsfotball, og inngåtte forpliktelser - særlig i henhold til ligasponsoratavtalen med Norsk Tipping og TV-avtalen.

- Tippeligaen starter opp 20. mars, og det er avgjørende for landslaget at Tippeligaen er i gang når det skal spilles kvalikkamper. Det er alltid lagt en kvalikkamp til mars måned, og neste år spiller vi som kjent mot Danmark seks dager etter Tippeligastarten. Samtidig utvides sesongen ut november måned i tilegg til at det legges inn to midtukerunder, noe som blant annet gjør at vi kan starte en uke senere enn i fjor. På den måten får vi ivaretatt hensynet både til landslaget og den hjemlige serien, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

- Det er avgjørende for norsk fotball at vi får en sesong som er mest mulig lik resten av Europa med tanke på å lykkes bedre i E-cupene. Forhåpentligvis har vi lag som deltar i E-cupkamper i november og desember, og da er det viktig at spillerne er i kampform. Samtidig har vi lagt åpninger for at klubber som skal ut i Europa får mulighet til internasjonal matching i perioden før E-cupene starter opp, sier Semb.

Det er pause i Tippeligaen i tidsrommet 4. – 16. juli. Adeccoligaen starter opp 3. april og avsluttes 30. oktober.

Cupfinale før Tippeligaslutt

Samtidig videreføres ordningen med å legge 1. runde i NM til en helg.

- Cupen har lange og sterke tradisjoner i Norge, og det å legge 1. runde i cupen til en helg har vært en stor publikumssuksess. Her får breddefotballen besøk av toppfotballen, med den entusiasme det skaper. Det er viktig å ta vare på, også med hensyn til å skape gode relasjoner mellom topp og bredde, noe som er viktig for utviklingen av hele norsk fotball, sier leder av Konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

Cupfinalene spilles 5. og 6. november, og spilles dermed før Tippeligaen 2011 er avsluttet.

- Hadde vi for eksempel lagt finalene til starten av desember, ville lagene i Toppserien og 1. divisjon hatt en måneds opphold før finalen. Det ville ha vært sportslig uforsvarlig, sier Semb.

Last ned hovedterminlista her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere