*Nettavisen* Nyheter.

Tippeligaprofil la tyver i bakken

Han er en tøffing på og utenfor banen, og nølte ikke med å reagere da frekke tyver forsøkte å løpe fra han.

Estlenderen Rajo Piirjoa er en nøkkelspiller for Fredrikstad, og lørdag runder han sin 100. kamp i Tippeligaen for FFK. Midstopperen har hatt en sterk sesonginnledning, og på Ullevaal møter han gamleklubben.

Uredd

Alle i Vålerenga kan skrive under på at midtstopperen er en tøffing - noe historien fra Valle etter trening for noen år siden forteller alt om. Den gang var Piiroja Vålerenga-spiller, og han fikk seg en ekstra løpeøkt.

Assistenttrener Geir Bakke, kalt ”Tjukkerull” av Kjetil Rekdal, kom inn i VIF-garderoben og oppdaget at det var to uvedkommende der igang med å stjele.

Bakke fikk stengt de inne på et toalett, men hadde ikke med seg mobiltelefon, så da han skulle gå for å hente hjelp stakk tyvene av.

Bakke løp etter og hoiet og skrek. Dette oppdaget midtstopper Rajo Piiroja som la på sprang etter tyvene. Ferden gikk over parkeringsplassen på Valle og i retning hotellet på Helsfyr.

Sprintet etter tyvene

Piiroja og Bakke løp etter, helt til Bakke sannsynligvis pådro seg strekk og måtte avbryte jakten.

En stor klin gærn estlender i hælene kan tydeligvis gjøre hvem som helst litt skjelven, og Piiroja fikk til slutt kastet seg over begge tyvene, og lagt de i bakken.

Straffearbeid på Valle

Som straff fikk de frekke tyvene samfunnstjeneste, blant annet en uke hos vaktmester Per på Vallhall med hans småsinte schæfer i hælene hele uka.

- Vi har aldri hatt så rene toaletter i garderobene på Vallhall noen sinne, som den uka, sier Vålerenga-keeper Øyvind Bolthof.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thomas Andersen , Digitalsport (Thomas Andersen , Digitalsport)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag