RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tips for en friskere hud

(Scanpix)
Skjønnhet er ingen gave, men snarere et resultat av regelmessig stell og pleie av huden. Hva gjør du for å unngå rynker?

Huden skal beskytte kroppen fra uttørking og forurenselser, og trenger daglig stell for å yte sitt beste.

Det er ikke snakk om å være fiksert på utseendet, men om at vi skal ha det bra! Ettersom huden er kroppens største organ, betyr det mye for helsen vår hvordan den har det.

Ulike hudtyper trenger forskjellig stell
Det kan være en god investering å gå regelmessig til hudpleier og ta ansiktsbehandlinger, samt få råd og tips om de riktige produktene for din hudtype.

Første steget til frisk og klar hud er rengjøring, når huden er skikkelig rengjort kan den bedre ta opp en pleiende krem eller olje.

Du kan også supplere med B-Vitaminer, og drikke masse vann for å passe på at huden får nok fuktighet og næring innenifra.

Velg hud produkter som inneholder naturlige stoffer, prøv å ungå produkter som inneholder mineraloljer som for eksempel petrolium, vaselin og parafin.

Rengjøring
Å vaske huden med såpe og vann kan tette til porene slik at overskuddsfettet som gir kviser og sorte flekker ikke kan komme ut. Dette tørker ut huden, den eldes hurtigere og gir dårligere beskyttelse mot ekstern påvirkning.

Til rensing bør en benytte naturlige cleansing og freshner produkter som mildt og skånsomt renser huden uten å tørke den ut. For å ta bort døde hudceller benytter en en scrubbing produkter og for dypere rens en rense maske.

Ansiktspleie
Om dagen trenger huden å beskyttes mot luftforurensninger, pigment i makeup og temperatursvingninger.

Best effekt på behandling av eventuelle problemer fås om natten, når huden fornyes. Tenk på at huden din forandrer seg.

Etter en komplett rensing av huden benytter en naturlige oljer og fuktighetskrem for å bevare og beskytte huden.

Et tips er å ikke bare stryke på olje/krem men å massere disse inn, dette øker blodtilførselen og gir huden en naturlig glød.

Mørk i huden fra før?
Folk med utenlandsk opprinnelse kan og bør supplere med litt solarium på vinterstiden. Mange med brunaktig hud kan oppleve at huden nærmest blir grå og flassete, da hjelper det ikke mye å se litt eksotisk ut ute på byen..

Det er heller ingen skam å prøve litt selvbruningskrem!
Her finner du masse gode hudprodukter!

Kilde: Angela.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere