Tips til å stumpe røyken

Sliter du med å legge bort sigarettene? Få eksperthjelp her.

01.03.06 08:37

(SIDE2): Ettersom Fedonklubben tilbyr sine medlemmer hjelp til livsstilsendringer, er det naturlig å også inkludere røykeslutt.

Allen Carrs «Easyway» er klubbens eksperthjelp når det gjelder å kutte røyken, og kommer hver uke med artikler og tips om røykeslutt.

Laila Thorsen er driftsleder og kursleder for røykeslutt i Easyway.

Onsdag klokken 15 stilte hun på nett-treff og svarte på spørsmål om røyking og røykeslutt.

  • Les hva hun svarte på lesernes spørsmål nederst på siden.

Begynnelsen av året er høysesong for å stumpe røyken, og følgende forberedende tips gikk ut til Fedonklubbens medlemmer ved årsskiftet.

Før du skal slutte å røyke:
1. Bestem deg for en dato og et tidspunkt du vil slutte og røyk som normalt inntil da. Ikke prøv og kutt ned på forhånd, for det får bare sigarettene til å virke mer verdifulle i stedet for mindre verdifulle.

2. Gled deg til å slutte. I stedet for å tenke at noe kommer til å bli tatt fra deg og føle deg helt elendig, så skal du heller glede deg til at du endelig skal bli fri.

3. Husk, du skal ikke gi opp noe, eller holde ut uten sigarettene, dette er veldig negative betegnelser, som setter oss i bås som tapere allerede før vi slutter, ingen av oss har lyst til å føle oss som tapere, som noen som gir opp. I stedet bestem deg for at du skal slutte, du skal kvitte deg med sigarettene. Du skal bli en ikke-røyker, ikke en eksrøyker!

Mer eksperthjelp og tips om røykeslutt og sunt kosthold får hos Fedonklubben.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.