*Nettavisen* Nyheter.

Tips til Idol-søkere

Går du med drømmen om å bli Norges nye Idol? Her er noen tips i forhold til hva vi søker etter - og svar på en del spørsmål mange lurer på i forbindelse med audition.

01.09.04 11:35

Spm: Hva ser dere etter i en søknad?

Svar: Det er ingen fasitsvar på hva vi ønsker. Men vi ser etter mennesker som er motiverte, målbevisste og som kan selge seg selv. Glem Janteloven! Fyll ut søknaden med nøye, ærlige, gjennomtenkte og utfyllende svar. Husk at vi mottar tusenvis av søknader, det skal litt til for å skille seg ut! Vis at det er dette du virkelig vil og at det er nettopp deg vi skal velge!

Spm: Får alle som har sendt søknad komme på audition?

Svar: Nei, desverre. Dette har vi ikke kapasitet til, da vi har flere tusen søkere. De vi ønsker å invitere mottar invitasjon via mail, post eller telefon.

Spm: Når får jeg vite om jeg har kommet videre/ blir invitert til audition?

Svar: I løpet av oktober eller november, avhengig av hvilken by du ønsker å komme på audition i.

Spm: Hva gjør jeg hvis jeg ikke får invitasjon? Kan jeg allikevel møte opp på den aktuelle auditiondagen?

Svar: Hvis du ikke mottar invitasjon men allikevel ønsker å komme på audition, har alle som vil mulighet til å møte opp fredag kl 16:00 i den aktuelle byen. Vi vil først se de vi har invitert, og deretter så mange som mulig etter det i forhold til hva vi har kapasitet til.

Spm: På søknaden ønsket jeg å komme på audition i Oslo, men nå ønsker jeg å bytte by. Kan jeg bare ta med invitasjonen min og møte opp i en av de andre audition-byene?

Svar: Invitasjonen gjelder kun for den byen hvor du har søkt. Ønsker du å komme på audition til en annen by, stiller du på lik linje med de uten innvitasjon. Se punktet over.

Spm: Kan jeg få komme på audition hvis jeg fyller 16 år senere dette året?

Svar: Det er ikke anledning til å delta i konkurransen med mindre du allerede har fyllt 16, eller fylle på selve auditiondagen. Det samme gjelder for den øvre aldersgrensen, som er 28 år.

Spm: Hvis jeg ikke kommer videre på audition fra én by, kan jeg da stille meg i kø og komme på audition i en av de andre byene?

Svar: Det er dessverre ikke anledning til å prøve seg mer en en gang. (Og for ordens skyld, dette blir oppdaget veldig raskt...)

Spm: Hvis jeg blir invitert, hva skal jeg ta med på auditiondagen?

Svar: Uansett alder er det viktig at du har med deg gyldig legitimasjon, det vil si førerkort, pass eller bankkort! Busspass/skolebevis og liknende blir ikke akseptert. Det vil ikke bli gjort noen unntak på dette området. Hvis du er under 18, må vi også ha med skriftlig tillatelse av foreldre/foresatte for at du skal kunne delta.

Spm: Kan man synge duett?

Svar: Nei.

Spm: Hva slags sang bør jeg velge til auditionen?

Svar: Du kan synge hvilken sang du selv måtte ønske, men husk at dommerne ser etter en popstjerne! Altså er det kanskje lettere for dem å se potensialet i deg hvis du velger en poplåt fremfor en helt annen sjanger av musikk. Husk at du også skal velge to sanger (Obs! Du trenger kun øve inn ett vers + ett refreng!) som du må ha klar til du skal inn og synge. Dette er fordi dommerne av ulike årsaker kan ønske å høre mer av deg og derfor ber deg synge en sang til.

Spm: Jeg har fått invitasjon til Oslo på en onsdag, men ønsker heller å komme på torsdagen, er det mulig å bytte dag?

Svar: I motsetning til de andre byene, som kun har en dag, har vi tre auditiondager, eller såkalt pre-cast, i Oslo. Dette er fordi vi har langt flere søkere til Oslo. Som for alle andre inviterte, er det viktig at du møter opp til den dagen du er invitert. Har du ikke mulighet til å møte den dagen du er invitert, må du møte opp på fredag kl 16:00 og stille deg i kø med de som ikke har mottatt invitasjon.

Spm: En venn/venninne har mottatt invitasjon, men ønsker allikevel ikke å komme på audition. Kan jeg ta hans/hennes plass og bruke vedkommendes invitasjon?

Svar: Dette har du ikke mulighet til. Din venn/venninne har fått invitasjon basert på hans/hennes søknad og dette vil ikke gjelde deg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.