RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tips til sunn snacks

Sist oppdatert:
Unn deg noe godt uten å få dårlig samvittighet.

(SIDE2): Vi har alle opplevd det, suget etter noe søtt. Det er vanskelig å la være. I stedet for at du aldri unner deg noe godt så kos deg heller med noen sunnere alternativer!

Nøtter og tørket frukt
En neve blandede, rå nøtter og noen tørkede aprikoser

Frukt og bær

  • Noen spiseskjeer friske bær over 1 dl naturell yoghurt, Cottage cheese eller Kesam smaker godt.
  • Kutt opp frisk frukt, eller fruktsalat og bland med hakkede nøtter.

Mørk sjokolade

  • Noen ruter mørk sjokolade som inneholder mer enn 70 prosent kakao inneholder masse sunne antioksidanter. (Kan kjøpes i alle dagligvarebutikker eller du kan bestille sjokoladen her i klubbens butikk).

Sjokolade søtet med fruktose eller sukkeralkoholer
Følgende sjokolader med alternativ søtning finnes i både lys og mørk sjokolade, med og uten fyll, nøtter og lignende:

  • Holex sjokolade (m/fruktose)
  • Cavalier sjokolade (m/maltitol)
  • Stella sjokolade (m/laktitol, polydekstrose, aspartam og accesulfam K.)

Is uten sukker og med mindre fett

  • Hennig Olsen lettis med skogsbærsmak.
  • Maxi Smart, Lightbeger og Bizi light

Varm sjokolade

  • Bruk vanlig kakao og bland med lettmelk eller skummet melk. Søt med fruktose.

Grønsaker m/dipp

  • Staver av friske grønnsaker (gulrøtter, paprika, agurk, reddik, sukkererter, squash)
  • Dippsaus av naturell yoghurt/Kesam, urter, krydder, olivenolje, sitron/lime, eddik

Marsipan

  • 500 g mandler
  • 450 g melis av fruktose (kjør fruktose i kjøkkenmaskin)
  • 1 ts tragant (bindemiddel som gjør marsipanen seig. Den kan kjøpes på apoteket)
  • 1 ss eggehvite

Skåld og skyll mandlene og mal dem en gang. Bland massen med melis og mal det hele en gang. Tilsett tragant, eggehvite og bland det hele godt sammen. Den må ikke arbeides for mye, da kan den lett bli grå og den kan også skille ut fett. Trill kuler eller lag figurer som dyppes i smeltet, mørk sjokolade eller pynt med mandler/nøtter. Marsipanen er best nylaget og må oppbevares kjølig i tett plastikk boks.

Marinerte oliven

  • Kjøp ferdig marinert hos grønnsakshandlere, eller lag din egen marinade av olivenolje, friske urter, hvitløk og krydder.

Brente mandler

  • 1/2 kg Mandler
  • 170g fruktose
  • 1 1/2 dl Vann

Kok opp mandler, fruktose og vann og la vannet koke inn. Når vannet er kokt inn begynner fruktsukkeret å krystallisere seg og massen blir «tørr». Skru opp varmen på plata og rør kraftig. Fruktsukkeret som har lagt seg som et hvitt lag rundt mandlene skal nå smelte og gi mandlene en gylden farge. Det er nå viktig at du rører godt slik at de som ligger i bunnen ikke blir helt svarte. Hell mandlene utover smurt plate og del de fra hverandre før de blir helt kalde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere