RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tirreno-sensasjon klatret fra Contador

Foto: Tim de Waele
Quick Step-talentet sjokkerte også seg selv.

Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step) fremsto som den store overraskelsen da han overtok ledelsen sammenlagt etter nøkkeletappen i Tirreno-Adriatico lørdag.

Den 22 år gamle polske rytteren frykter ikke de store navnene som puster ham i naken på sammenlagtlisten, og er fast bestemt på å forsvare sin knappe ledelse.

- Tirreno-Adriatico var et av mine mål før sesongen startet, men jeg hadde aldri forestilt meg å overta ledertrøyen i dag, sier Kwiatkowski etter avslutningen på Prati di Tivo, det vesle skistedet i Abruzzo.

- Det er mange store ryttere her, som Contador og Nibali, og jeg hadde ikke trodd at jeg skulle henge med dem. Men laget har gjort en stor innsats og alle har hatt troen på meg.

Kwiatkowski leder med fire små sekunder på Chris Froome (Team Sky), mens Vincenzo Nibali (Astana) er tredjemann, 16 sekunder bak. Den doble Tour de France-vinneren, Alberto Contador (Team Saxo Tinkoff), ligger 30 sekunder etter polakken, på en fjerdeplass. Kwiatkowski innrømmer at det blir tøft å holde unna for sine mer meriterte kollegaer de kommende dagene.

- I morgen kommer en hard etappe. Jeg vet ikke hva som kommer, men jeg skal prøve å beholde ledelsen. Jeg må prøve å begrense tidstapet før tempoen. Det er min spesialitet.

Søndag venter en ny, kupert etappe til Chieti, som etterfølges av en krevende dag til Porto Sant´Elpidio. Tirsdag avsluttes rittet på sedvanlig vis med en 9.2 kilometer tempo langs stranddynene i San Benedetto del Tronto.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere