RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tirsdag blir reglene enda strengere

BLIR STRENGERE: Helsedirektoratet ønsker å forebygge at barn og unge begynner å røyke.
BLIR STRENGERE: Helsedirektoratet ønsker å forebygge at barn og unge begynner å røyke. Foto: Frank May (NTB scanpix)
Snusskap, røykerom og skolerøyk blir forbudt

Tirsdag blir tobakksskadeloven innskjerpet ytterligere, ved at selvbetjening av tobakksvarer, røykerom i bedrifter og tobakksbruk på skole- og barnehageområder blir forbudt.

Hovedformålet med endringene er å forebygge at barn og unge begynner med røyk og snus, melder Helsedirektoratet.

Nye innstramminger medfører at du fra tirsdag av må ut på gata for å røyke hvis du i dag jobber i en bedrift med særskilt røykerom. Det er kanskje gammelt nytt for deg som jobber på en skole eller i en barnehage. Du må til gjengjeld finne deg i å gå enda lenger unna for å nyte tobakk – enten det er sigaretter eller snus. Den slags blir nemlig forbudt på institusjonenes område.

Institusjoner hvor beboerne har sine hjem, offshore-installasjoner og inntil halvparten av overnattingsrommene på hoteller er unntatt fra forbudet, ifølge direktoratet.

For tobakksbrukere flest er det imidlertid forbudet mot selvbetjening av tobakksvarer som kanskje vil merkes best. Sigarettene er for lengst flyttet inn i egne skap bak butikkdisken. Nå blir det også forbudt å la kundene selv plukke snusboksene ut av egne kjøleskap i butikklokalet. Også snus og andre tobakksvarer, samt såkalte tobakkssurrogater, skal heretter bak disk.

Dessuten skal alle utendørs inngangspartier til offentlige virksomheter og inngangspartier til både offentlige og private helseinstitusjoner være røykfrie fra 1. juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere