Tisset og bæsjet på t-banen

Foto: - (Ruter)

En 50 år gammel kvinne fra Vestfold med alkoholproblemer har i årevis gjort sitt fornødende på t-bane, buss og trikk i Oslo. Nå må hun i fengsel.

23.08.13 10:12

Da kvinnen nylig møtte i Oslo tingrett erkjente hun delvis straffeskyld for de mange tiltalepunktene som går på legemsfornærmelse, tyveri, skadeverk, forulemping av andre og for ikke å ha betalt en drosjeregning, skriver DittOslo.

Kvinnen er tidligere straffet en rekke ganger for samme type forhold. Hun kom ut av fengsel den 10. januar i år etter sju måneder bak lås slå.

Stjeler øl og sprit
Det gikk bare to dager før hun ble tatt på fersken mens hun stjal en sekspakning øl fra en dagligvareforretning.

To dager senere, den 14. januar, gjorde hun fra seg og urinerte på setene inne i en t-banevogn på linje 5 fra Vestli. T-banevogner har dermed blitt satt ut av drift og må rengjøres eller seter skiftes før de kan settes tilbake i trafikk.

Og etter det går det slag i slag. Kvinnen stjeler øl i butikker og sprit på polet. Og når ting skal ut igjen skjer det hele elleve ganger på et halvt år at hun tisser og bæsjer på t-banen, buss, trikk eller i en kiosk i Bogstadveien.

Ved flere anledninger har kvinnen lagt seg ned for å sove i fremkomstmiddelet eller kiosken.

Festet i oppkjørsel på Ullern
Flere ganger har politiet måtte hente kvinnen etter at hun har vært utagerende og høylytt på trikken eller bussen, noe som har ført til forsinkelser og ulemper for andre passasjerer, sjåfører og vektere som er tilkalt for å ta hånd om kvinnen.

På ettermiddagen den 28. mai i år satt kvinnen og en mann i oppkjørselen til et hus i Ullerschausséen og drakk. De skrålte og støyet slik at naboer ble sjenert av dette før de la seg ned i oppkjørselen for å sove.

Ville beskytte spritflaska
På formiddagen den 10. mai i år dyttet kvinnen en mann slik at han falt bakover og slo hodet i bakken. I tingretten hevder kvinnen dette skjedde i nødverge da hun beskyttet en flaske sprit som mannen ville ta fra henne.

Tingretten finner ingen hold for nødverge og karakteriserer kvinnens reaksjon som unødvendig og utilbørlig.

Vil ikke ha hjelp
Kvinnen blir i en artikkel hos Osloby karakterisert som «trikkens dyreste kunde» og er godt kjent blant sjåførene for samme type oppførsel over mange år.

Da hun møtte i tingretten var det få tegn til anger eller forståelse for følgene hennes oppførsel får. Kvinnen har i mange år hatt et alkoholproblem og forklarte i tingretten at hun ikke ønsker behandling eller hjelp med sine problemer.

Må betale for skadene
Kvinnen ble dømt for femten tyverier, elleve tilfeller av skadeverk etter tissing og bæsjing i offentlige transportmiddel, legemsbeskadigelse og for en rekke tilfeller av forulemping av andre til fengsel i åtte måneder.

Hun må også betale Oslo T-banedrift 76.464 kroner i erstatning og taxi-regningen på 440 kroner.

Kvinnens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, sier til dittOslo.no at dommen ikke er forkynt for kvinnen ennå og at han ikke vil kommentere saken før han har innhentet samtykke til dette fra sin klient.

Les flere saker i DittOslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.