*Nettavisen* Nyheter.

Tissing tar knekken på sex

Ikke bare er det plagsomt i seg selv å ha en overaktiv blære, nå viser det seg at det også gir sexlivet en alvorlig knekk.

13.05.06 12:12

I en ny studie gjort av amerikanske urologer går det fram at kvinner som tisser ofte, har store problemer i sengehalmen. Noen av dem kan også lekke urin under samleie.

- Disse resultatene viser at kvinner med overaktiv blære er i risikosonen for flere typer seksuelle problemer. Når kvinner med disse problemene går til behandling, må de fortelle om de har problemer med sexlivet sier doktor Kristene Whitmore, leder for urologiavdelingen ved Graduate Hospital i Philadelphia.

De som tisser mer enn åtte ganger for dagen, ansees å ha en overaktiv blære, skriver mozon.no.

Undersøkelsen, som ble presentert på årsmøtet for American Urological Association i San Francisco, spurte 78 kvinner med diagnosen overaktiv blære om vanlige problemer som lekkasje og smerter. Men også om hvordan den stadige tissingen virket inn på sexlivet.

Tre fjerdedeler oppga at de måtte ofte tisse. Det viste seg at disse kvinnene hadde mindre sex enn gjennomsnittet.

Resultatet av studien har gjort at forskerne nå skal se nærmere på kvinner med overaktiv blære og seksuelle vanskeligheter for å se om behandling med medisiner kan bedre sexlivet deres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag