*Nettavisen* Nyheter.

Titalls tips etter chihuahua-dødsfall

DØDE: Chihuahuaen Leah og eieren Rubi. Den lille hunden døde etter det som skal ha vært et ran ved St. Hanshaugen i Oslo tirsdag formiddag. Foto: (privat)

Politiet har fått flere tips i etterforskningen av ran og dyremishandling på St. Hanshaugen tirsdag.

10.07.19 15:37

- Å sparke ihjel en liten forsvarsløs hund er feigt og bestialsk. Hunder er som familiemedlemmer, så det er åpenbart at dette er opprivende og tragisk for dem som opplever dette, sier stortingsrepresentant Himanshu Gulati (Frp) etter at Nettavisen tirsdag skrev om chihuahuaen Leah som skal ha blitt sparket ihjel av en raner ved St. Hanshaugen i Oslo.

Flere har reagert på sosiale medier og til Nettavisen på det som ser ut til å være brutal dyremishandling og ran på høylys dag i Oslo.

Hundeeieren Rubi fortalte Nettavisen tirsdag at hunden hadde blitt lånt bort til en god venn av henne som gikk tur med hunden da han ble ranet. I forbindelse med ranet, ble den lille hunden sparket flere ganger. Den ble fraktet til dyreklinikk der den døde som følge av blant annet kraniebrudd.

Etter hendelsen ble Leah's minnefond opprettet for å dekke inn Rubis dyrlegeregning. I skrivende stund har det kommet inn nærmere 8000 kroner.

- Saker som dette illustrerer behovet for et operativt dyrepoliti, samt strengere straffer for dyremishandling, mener Gulati.

Klikk på bildet for å forstørre.

REAGERER: Stortingspolitiker Himanshu Gulati (Frp) er blant de som reagerer etter hunden Leahs død. Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

- Saken er fortsatt under etterforskning. Vi har fått inn cirka 10 tips etter medieomtale tirsdag, sier etterforskningsleder Solveig Vik Johansen ved Oslo politidistrikt.

Tipsene går på hvem gjerningspersonen kan være. Politiet har ikke kommet i kontakt med vitner som så selve ranet. Det skal heller ikke ha blitt funnet overvåkingskamera som har fanget opp en mulig gjerningsperson.

- Politiet fortsetter etterforskningen og vil blant annet avhøre den fornærmede på nytt, sier Johansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

DØD: Dette bildet ble tatt på dyreklinikken tirsdag, etter at hunden Leah døde. Foto: (privat)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag