Gå til sidens hovedinnhold

Titusener av danske lærere nektes å gå på arbeid

København (NTB-Ritzau): Danske skoler sto nærmest tomme første skoledag etter påskeferien. Nesten 70.000 lærere må holde seg unna arbeidsplassen som følge av arbeidsgivers lockout.

Den fastlåste konflikten om lærernes arbeidstid førte før påske til at Kommunernes Landsforening (KL) varslet å stenge lærerne ute fra skolene fra og med tirsdag.

I stedet stilte mange lærere opp utenfor skolene for å vise hva de mener om både lockouten og arbeidsgivers ønske om å la den enkelte skole bestemme hvor mange timer de skal kunne bruke til å forberede undervisningen.

- Vi er sendt på dør fordi KL og fagforeningen ikke kan bli enige. Det ender nok med at regjeringen griper inn, sier Jeppe Krogh, en av lærerne som aksjonerte med plakater og løpesedler utenfor Kildevældsskolen på Østerbro i København.

Lærerne får ikke lov til å gå inn på skolens område. Samtidig er det rektorene som utfører oppgaver som vanligvis gjøres av lærerne. På Østerbro har skoleleder Jørgen Bang tatt oppstilling som skolepatrulje for å lede de elevene som måtte dukke opp, over fotgjengerfeltet. Lærere som ikke er organisert, har en vanlig arbeidsdag, men de er ikke mange.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto