*Nettavisen* Nyheter.

Titusener på flukt fra uro i Assam

Guwahati (NTB-Reuters): Opptil 50.000 mennesker er på flukt fra sammenstøt som har kostet minst 17 mennesker livet i den indiske delstaten Assam.

Uroen, som knyttes til en langvarig kamp om landområder mellom ulike befolkningsgrupper, brøt ut fredag og fortsatte gjennom helgen. Det startet da en gruppe uidentifiserte menn drepte fire ungdommer i Kokrajhar-distriktet, der flertallet av innbyggerne tilhører folkegruppen bodo. Bodoer anklaget muslimske nybyggere for å stå bak og gikk til hevnangrep.

Blant de drepte er et spedbarn.

Omkring 50.000 mennesker har flyktet fra hjemmene sine og har søkt tilflukt i leire, opplyser Donald Gilfellon, som er en ledende tjenestemann hos de lokale myndighetene.

Politisjefen i Assam, S. N. Singh sier 25.000 mennesker har fått midlertidig bosted i regjeringsdrevne leire. Det er innført portforbud og utplassert soldater for å sørge for sikkerheten i Kokrajhar.

Assam har i tiår vært åsted for uoverensstemmelser mellom de mange ulike befolkningsgruppene, og en rekke opprørsgrupper er aktive her. Noen av de største opprørsgruppene har nylig innledet fredssamtaler med myndighetene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.