RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Titusener samlet på Tahrir-plassen

Kairo (NTB-TT-Ritzau): Titusener av mennesker var igjen samlet på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo tirsdag kveld, få timer før hæren har varslet at den vil gripe inn hvis ingen løsning er i sikte.

Samtidig som opposisjonen og folkemassene roper etter støtte fra militæret i konflikten med president Mohamed Mursi og hans regjering, er det ingen som ønsker et militærstyre.

- Ingen vil at hæren skal styre, men de vil at den skal sikre og stille seg bak demokratiet. Det finnes regler for den demokratiske prosessen som Mursi har brutt, sier den liberale politikeren Wael Nawara til nyhetsbyrået TT på telefon fra Kairo.

- Det viktigste akkurat nå er at politiet og militæret ikke kjemper mot demonstrasjonene, men at de stiller seg bak folket, slik at vi ikke får samme situasjon som i Syria, sier han.

Egypt-eksperten Jakob Skovgaard-Petersen, professor ved Københavns Universitet, mener at militæret kommer til å gripe inn onsdag for å hindre at Egypt bryter sammen i vold, anarki og uro.

- Uroen er trappet voldsomt opp. Militæret ga først Mursi og opposisjonen en uke på å bli enige, og da det ikke skjedde, fikk de ytterligere 48 timer. Militæret ønsker ikke at landet kollapser, sier Skovgaard-Petersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere