*Nettavisen* Nyheter.

Titusenvis ble rammet av stort strømbrudd i New York

STRØMBRUDD: Skjermene på ikoniske Times Square ble mørklagt under strømbruddet lørdag kveld.  Foto: Michael Owens / AP (NTB scanpix)

Mer enn 50.000 mennesker var i drøyt fem timer uten strøm i New York lørdag kveld. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken.

14.07.19 07:43

Borgermester Bill de Blasio i New York sier ConEd, som forsyner byen med strøm, tror strømbruddet sannsynligvis skyldtes et mekanisk problem i strømnettet. Manhattan ble hardest rammet av strømbruddet.

New York-guvernør Andrew Cuomo har varslet etterforskning av strømbruddet.

Både undergrunnssystemet og gatelys var flere steder uten strøm. Selskapet som driver undergrunnen, opplyste på Twitter at de fikk inn meldinger om strømbrudd ved stasjoner over hele Manhattan.

Svarte skjermer på Times Square

I tillegg til trøbbel med undergrunnssystemet og gatelys, gikk strømbruddet også ut over alt fra trafikklys til skjermene på Times Square og kinosaler i de rammede områdene.

En besetning i en Broadway-forestilling forlot lokalet da strømmen gikk. De fortsatte forestillingen for publikum på fortauet utenfor, som la ut video av seansen på Twitter. Bilder publisert på samme plattform viser frivillige som trådte inn i rollen som trafikkdirigenter.

En Jennifer Lopez-konsert i Madison Square Garden ble avbrutt som følge av strømbruddet. Den velkjente konsertarenaen ble senere evakuert.

73.000 uten strøm

ConEd skrev på sin Twitter-konto at det var snakk om et omfattende strømbrudd på vestsiden av Manhattan, og at de forsøkte å få gjenopprettet strømtilgangen. På det meste var så mange som 73.000 strømløse, viser selskapets oversiktskart.

Brannvesenet i New York rykket ut til flere meldinger om at folk satt fast i heiser, og flere ble også sittende fast på tog som stoppet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag