RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Titusenvis demonstrerte for Putin

Moskva (NTB-DPA-AFP): Mange tusen mennesker deltok i demonstrasjoner for presidentkandidat Vladimir Putin i flere russiske byer lørdag, ifølge politiet.

Rundt 60.000 mennesker var med i støttemarkeringen i St. Petersburg, Putins hjemby, opplyser politiet til nyhetsbyrået Interfax. De oppfordret folk til å stemme på statsministeren som nå ønsker å gjeninnta presidentkontorene.

- For meg står Putin for stabilitet. I løpet av disse årene har jeg personlig fått et bedre liv. Jeg får lønn i tide. Jeg har begynt å bli stolt av landet mitt, sier Putin-tilhengeren Anatolij Stepanov.

Også i Volgograd, Nizjnij Novgorod og Novosibirsk, samt i havnebyen Vladivostok ved Stillehavet og i Irkutsk i Sibir var det Putin-vennlige demonstrasjoner lørdag.

Markeringene hadde som mål å overgå opposisjonens massemønstringer.

23. februar planlegger Putins valgkampanje en stor massemønstring i Moskva under slagordet «Vi beskytter landet!». De håper 200.000 Putin-tilhengere vil komme. Fabrikkarbeidere så langt borte som Krasnojarsk, som ligger i Sibir, vil bli fløyet inn for å delta, ifølge avisen Novaja Gazeta. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere