RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tivoliet ble fraktet på livsfarlige dekk

&;

Statens vegvesen fanget et helt tivoli under en kontroll tidlig søndag morgen.

(rb.no): Tre vogntog-hengere ble ilagt kjøreforbud på Jessheim tidlig søndag morgen.

– Livsfarlig, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen.

– Det kom et følge av lastebiler med hengere som fraktet et tivoli. Alle tre hengerne er i veldig dårlig stand. Én av dem har ikke bremser, en annen har så slitte dekke at stålet synes gjennom gummien, sier kontrolleder Bjørn Uno Rogneby i Statens vegvesen til rb.no.

Kjøreforbud

Alle de tre hengerne har fått kjøreforbud og står nå på Jessheim trafikkstasjon. Der blir de stående til de er utbedret. Reparasjonene må skje på stedet.

I tillegg til de tekniske manglende er også det som er av dispensasjoner for bred og lang last feil. De stemmer ikke overens med skiltene. Rogneby tror skiltene er falske.

– Det er mye rufs her, altså. Vi er nødt til å finne ut av dette og er allerede i kontakt med tivolieieren, sier han.

– Kan eksplodere

Å kjøre uten bremser på hengeren mener Rogneby sier seg selv er livsfarlig. Hjulene på den andre hengeren er også svært farlig.

– Det er like før de eksploderer. Da ville føreren mistet kontrollen og i verste fall forårsaket en alvorlig ulykke. Det er rett og slett livsfarlig, sier han.

Kortesjen med tivoliet kom østfra på E16, fra Sverige. Hvor det skulle er Rogneby usikker på. Nå kommer det i hvert fall ikke særlig langt om ikke omfattende reparasjoner blir gjort.

Les flere saker på rb.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere