Gå til sidens hovedinnhold

Tjen penger med mobilen

Du kan bli flere tusen kroner rikere.

Mobiltelefonen din behøver ikke bare være en utgiftspost. Er du utstyrt med et våkent blikk, kan den også være en inntektskilde.

Men da gjelder det at du ikke gisper, men knipser, når det skjer spennende ting rundt deg.

Akersgata betaler
Flere aviser oppfordrer leserne til å sende inn sine beste MMS-bilder. Noen ganger henger oppfordringen sammen med temaer som vårtegn eller vintermoro, andre ganger ønsker de å benytte leserne som nyhetsvitner.

Og det er spesielt ved disse tilfellene, når du befinner deg i begivenhetenes sentrum, at det kan være penger å tjene på å fiske opp mobilen fra lomma.

– Vi belønner leserne våre i henhold til frilanssatsene. De får med andre ord betalt som om de var profesjonelle fotografer, sier Geir Terje Ruud i VG nett til Mobilen.no.

Størrelsen på honoraret varierer med bruken av bildet. Dukker bildet ditt opp på forsiden av vg.no som illustrasjon til en nyhet som vies stor oppmerksomhet, ligger bankkontoen din godt an for en behagelig overraskelse.

- Belønningen vil variere fra noen hundrelapper til noen tusen kroner, sier Ruud.

Det samme gjelder for bilder sendt inn til Nettavisen.

Fotobyrå for amatører
Også Dagbladet legger de offisielle frilanssatsene til grunn for sine utbetalinger. Derfor ligger avisen på samme nivå som tabloidkonkurrenten.

- Vi betaler fra 515 kroner til noen tusen kroner, sier Morten Øverbye i Dagbladet.no.

Også her avgjøres størrelsen på kompensasjonen ut fra bildets eksklusivitet og bruksverdi for avisa.

Vil du tjene enda større penger på mobilfotografiene dine, kan det være du må vurdere å sende dem ut av landet. Til et fotobyrå for amatører, for eksempel.

Tar 60 prosent
Scoopt er nettopp et slikt byrå. Nettstedet med samme navn handler om en eneste ting: Å selge leserbilder til pressen.

Når Scoopt selger bildet til en publikasjon et eller annet sted i verden, havner 40 prosent av kjøpesummen i dine lommer. Resten beholdes av selskapet som kompensasjon for formidlingsjobben.

Det vites ikke hvor store summer det kan være snakk om, men sitter du på et MMS-bilde av internasjonalt format kan det fort bli snakk om store penger. Og tenker du i de baner, så bør du nok stille inn mobilen til å ta bilder i maksimal oppløsning. Jo bedre kvalitet, jo flere bruksområder – og jo mer penger kan du håpe på.

Hos Scoopt kan du dessuten selge videoopptak også. Prinsippet er det samme: Finnes det interesserte kjøpere, finner 40 prosent av kjøpesummen veien tilbake til deg.

Bilder til Nettavisen sendes som MMS til nummer 02255. Bilder til VG nett sendes som MMS til nummer 2200. Bilder til Dagbladet.no sendes som MMS til 2400. Bildebyrået Scoopt finner du på adressen scoopt.com.

Denne saken er hentet fra Mobilen.no.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley