RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjen stort på renteheving!

Sist oppdatert:
Økonomene tror sentralbanksjef Svein Gjedrem kutter renten denne uken, og det reflekteres i oddsene som stilles av bookmakere. Du kan tjene stort hvis du satser på at renten settes opp
Ifølge en rundspørring TDN Finans har gjort blant bankenes og meglerhusenes økonomieksperter venter ti av 12 økonomer at Norges Bank på onsdag vil kutte styringsrenten med et kvart prosentpoeng til 2,00 prosent.

Unntakene blant ekspertene er First Securities og SEB Merchant Banking, som tror på uendret rente.

Gamblernes mening

Gamblerne er helt enige med majoriteten. Det viser oddsene på gamblingtjenesten BetOnBet.

BetOnBet er en "betting-børs" som opererer med lisens i England. På BetOnBet spiller man mot andre kunder og ikke mot selskapet som hos en tradisjonell bookmaker.

Du kan nå "kjøpe" odds på 1,4 ganger innsatsen ved rentekutt. Blir det uendret renten, tilbys du 2,9 ganger innsatsen.

Du kan også kjøpe odds på 75 ganger innsatsen på en renteheving. Da får du altså 75 ganger innsatsen hvis banken setter opp renten.

Her bør man nok legge til at du da ikke bare går mot den kompakte majoritet i finansmarkedene, men også lukt mot signalene fra Norges Bank, som på forrige rentemøte signaliserte at det var mer sannsynlig med et rentekutt enn med renteheving.

Det er nesten utenkelig at banken vil heve renten, uten først å endre denne grunnholdningen, i det minste til en nøytral vekt.

Siden BetOnBet er en børs hvor spillerne setter kurser, er det også noen som er villig til å kjøpe odds på renteheving på hele 990 ganger innsatsen.

Spørsmålet er om noen er villig til å inngå som motpart her og gå nesten tusen ganger innsatsen hvis renten heves - uansett hvor utenkelig det er.

Lesernes mening

iMarkedets Dagens Spørsmål lyder nå:

"Denne uken er det nytt rentemøte i Norges Bank. Tror du renten blir kuttet?"

Så langt i dag har 59 prosent svart ja, så her er flertallet mindre enn blant makroekspertene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere